dimarts, 18 de juliol de 2006

Per què és polèmica la data de l’1-N?

Des de que el President Maragall ha fet pública la data de les properes eleccions al Parlament no deixo de sentir anàlisis i contra anàlisis de per què és una data “inconvenient”. Per acabar-ho de rematar avui llegeixo a l’Avui que la Federació de Municipis es planteja canviar el dia festiu de la segona Pasqua (27 de maig de 2007) per que el 26 estan convocades eleccions municipals. El raonament és que cal posposar el dia festiu per que el pont llarg pot influir negativament a la participació.
Personalment tinc la sensació que als ciutadans ens tracten d’idiotes. No sé si estareu d’acord però jo crec que el que té previst votar, vota i el que passa, passa independentment de la data. El percentatge de gent que vol votar però no ho pot fer per culpa de la data o el de gent que no té pensat votar però com que s’avorreix a casa va a votar, deu fregar escandalosament el 0.
Estic convençut que la participació en aquestes dues eleccions serà relativament baix independentment de la data escollida. La majoria de països desenvolupats i políticament estables (EEUU, Japó, Europa) pateixen índexs baixos de participació electoral si és que no hi ha cap fet extraordinari que faci mobilitzar a la gent (l’11-M a Espanya, per exemple).
Em sembla un debat una mica estèril el de les dates electorals, gairebé tant com el debat entorn a si el cop de cap més famós de la història està justificat per que la germana de la mare de la cosina de Zidane es va sentir insultada pel germà d’un turista italià que passejava per Paris el primer dimarts després del primer dilluns del novembre passat.

3 comentaris :

Puji ha dit...

Crec que normalment, tots els càlculs que fan els partits polítics per les dates de les eleccions són collonades. Però crec també que aquest cop Maragall l'ha encertada. Tots Sants sense pont pot ser un dia que la gent no surti de les ciutats però si surti a passejar, aprofitant, anar a votar. És trist haver de recórrer a aquestes triquinyueles, iq eu la gent no senti el vot com una responsabilitat...ntchs.

Per cert, benvingut al món del blog. Des d'avui passaràs a engruixir les files dels enllaços de La cullerada.

Anònim ha dit...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

Anònim ha dit...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»