dimecres, 30 d’agost de 2006

Amb sense deturador cap a MadriT

Arribo a casa i la dona em diu: “Clos, nou ministre d’industria”. Primer pensament: “Qui és aquest Clos, no em sona cap polític anomenat Clos per les españes”

Segon pensament (acompanyat de tremolor de genolls): “Clos ... amb sense deturador ... Clos ... barcelonesos i barceloneses ...” Se m’escapa el riure i corro cap al PC per visitar Vilaweb. Fot-li! Que no es broma!

¿Suposo que no cal entrar a debatre que el que ha fet que Clos sigui el substitut de Montilla no són les seves aptituds ni el seu coneixement del teixit industrial de l’estat? Vamos, pot caure simpàtic i fer riure al Polònia però nivell polític per ser ministre (i d’indústria!) diríem que no li sobra. Vamos que salta a la vista que no serveix pel càrrec.

Bé, depèn com es miri per que en el fons no desentona tant amb la política industrial de pandereta que promou el PSOE. Són absolutament negats a l’hora de crear riquesa amb un bon teixit industrial. Els hi mola més fomentar un sector terciari ben caspós, sub-sub-sub-contractat que doni servei de sol i platja als ex-empleats jubilats de la Porshe, Bayern, Nokia, Ericsson, Alcatel, etc...

Tot plegat vaja maniobra:

“El tàctica”: Cal complir la quota de PSC al consell de ministres. Clos s’enfonsa a les enquestes com a alcaldable. Clos ja és un mort vivent. Fugida cap endavant, en lloc de fotre’l al carrer el promocionen (un clàssic a l’empresa privada també, promovetur ut removetur). L’aguanten 9 mesos de ministre, es menja uns quants marrons, es crema i cap a casa (amb es corresponent subsidi). Al mateix temps el treus del mig de l’ajuntament i intentes salvar el mobles.

El futur: si Mas i Tries no es fan amb la Plaça Sant Jaume és que els votants (que no es el mateix que els ciutadans) d’aquest país no anem a to.

El dubte: el que no em quadra es que la qüestió és tant evident que perd tot el sentit. Si a un mindundi com jo no se li escapa la patètica maniobra els analistes polítics de PP i CIU es deuen estar fent un fart de riure i posant el cava a la nevera, o no?

2 comentaris :

Puji ha dit...

D'acord amb gairebé tot. Només hi ha el problema que la Barcelona immigrada té un vot socialista molt fidel, que fa que CiU segueixi sense tenir res a pelar a l'Ajuntament. Per a mi pinta un altre tripartit municipal però amb més pes per a ERC i sobretot sobretot per a IC-EV-EUiA.

oriolsl ha dit...

Aixó si que és un regal, Ja veurem com se'n surt de les OPES que li venen a sobre. De moment ja te garantida de per vida la paga de ministre.
Vaja jugada la del sr. Zapatero semblava que el sr. Durán Lleida li tocava una cartera, haurà d'esperar.