diumenge, 20 d’agost de 2006

La piscina d’Espanya

Em sembla surrealista que un problema de legislació ecològica es pugi convertir en un conflicte ciutadà i polític. Parlo de la polèmica que ha aixecat l’excepcionalitat que el ministeri de foment espanyol a concedir al Sr. Pedro J. Ramírez respecte a la privacitat de la seva piscina a platja de sa Marjal a Mallorca. La piscina privada està a ran de mar i per tant incompleix la llei de costes. El Ministeri però ha concedit un permís excepcional al Sr. Pedro J. Per que pugui gaudir-ne de manera privada els mesos de juliol i agost. Un dels arguments que dona el ministeri es que aquest senyor esta amenaçat per ETA ¿comorrr?

Bé, la qüestió és que hi ha una pila de mallorquins i de no mallorquins que creuen que s’està coment un frau a la llei. Una quinzena de d’entitats cíviques i parits polítics com ERC, PSM i EU van decidir convocar una manifestació per tal de que es fes complir la llei de costes sense exempcions. Al mateix temps, i aquí comença la fase surrealista , la delegació del govern a Balears va autoritzar una contramanifestació al mateix lloc convocada per la plataforma Basta Ya i avalada pel PP. ¿El fet de que s’hagi de demanar permís previ per fer una mani no es precisament per evitar coses com aquestes? Dons ja ho tenim: 600 manifestants del costat dels ecologistes, 900 per part del PP (vinguts de tota Espanya amb el passatge i la paella pagats per les Noves Generacions del PP), autobusos fent viatges al poliesportiu municipal on havien dormit 200 joves convocats pel PP, patrulles de la Guàrdia civil a terra i al mar per evitar que ningú s’apropés a la piscina, dos avions sobrevolant las zona: un amb el logo de El Mundo i el lema sin ira libertad i una altre amb “La costa és de tots”, banderes estelades, banderes d’espanya ... i alguna de les perles de la jornada:

- Un pancarta en contra del domini .cat [i tira milles]

- Pancartes en contra dels Països Catalans [concepte que ni tan sols existeix]

- Crits de Mallorca es Espanya [quan algú ha de repetir tantes vegades una obvietat és per que no las deu tenir totes].

- Declaracions espontànies com: “Venim d’Andalusia a manifestar-nos contra els catalans”. [I a fer turisme de gorra cabró!]

- Declaracions de la presidenta de les Noves Generacions: “Balears non es pot convertir en el País Basc o en Catalunya, on els radicals i els independentistes pensen que el carrer és seu”. [això li passa a la gent que viatja poc]

- El titular de El Mundo: Tres mil personas se manifiestan en Son Servera por la libertad, la convivencia y contra las coacciones a Ramírez. Subtitula: La Plataforma Son Servera ¡basta ya!, el Círculo Balear y las Nuevas Generaciones del PP llenan Ca S'Hereu y la playa de Sa Marjal / A la misma hora se manifiestan 300 personas con símbolos proetarras

Doncs ja tenim servit un nou conflicte esquerres/dretes, Espanya/Catalunya/País Basc socialistes/ecologistes/neoliberals, demòcrates/etarres, etc ... tot plegat perquè un espabilitat amb influencies té una piscina a ran de mar. ¿No es van tira a terra els xiringuitos de la barceloneta per que estaven massa a prop de la costa? Doncs Sr. Ramirez ... ja sap que li toca. Pic i pala.

2 comentaris :

Puji ha dit...

La llei de costes és un document molt bonic, redactat en l'anterior etapa socialista, ple d'utopies i bones intencions, però el fet que permeti mantenir les construccions anteriors a la llei i la possibilitat de fer excepcions fan que sigui el coño de la bernarda. La costa espanyola i sobretot la mediterrània és un pastís massa suculent com per amargar-lo amb aquesta llei, les excepcions com la del senyor del corpinyo no són excepcions sinó més aviat són la norma, l'exemple més evident és el fòrum de les tortures, que segueix creixent mar endins.

Avui és el primer dia després de vacances i com es pot veure estic una mica espès, però l'únic valent que segueix publicant en ple mes d'agost es mereixia un comentari.

Dani Rambla ha dit...

Mite'l! Ja el tenim a quí després de fer les amèriques.