diumenge, 27 d’agost de 2006

Sóc un 0,4% més ric

Fa uns dies sortia a la llum que, segons l’informe elaborat per IESE Adecco, Espanya acumula 6 trimestres seguits de davallades en el salari mitjà, de manera que el poder adquisitiu només és superior en un 0,4% al de l’any 1997. Per contra, el país amb un increment més alt del nivell adquisitiu en el mateix període és el Regne Unit, amb un 27,3%, seguit de Polònia, amb un 21,8%.

Que us haig d’explicar que no estigueu patint en les vostres pròpies carns, no? El Banc d’Espanya publicava no fa massa que en el període 1997-2006 el preu de l’habitatge s’havia encarit un 100%. Per altra banda de tos es sabut que el cost de la vida no deixa d’afegir entre un 3% i u 4% anual als preus del cistell de la compra (menjar, calçat, roba, etc.).

Conclusió: viure i sobretot treballar a Espanya ens empobreix. A no ser que tinguis una promotora immobiliària o siguis accionista majoritari d’un Banc. Som la primera generació que serà més pobra que els seus pares.

Què nassos està fallant? ¿Com pot ser que en un mercat econòmic/laboral suposadament comú els ciutadans que vivim dels Pirineus en avall ens empobrim any rere any i els que vien a les illes britàniques siguin un 27% més rics? ¿És que a Espanya no es genera riquesa? És que tots treballem a empreses deficitàries i a un pas de fer fallida? No fotem. Jo personalment tinc la sensació que algú ens esta prenent el pel i s’està quedant amb la pasta que tots nosaltres, amb la nostra feina diària, ajudem a generar.

A les barricades? O encara no? Voleu que esperem 10 anys més?

2 comentaris :

Puji ha dit...

Col·lectivització de les empreses!
Ni déu ni amo!

Edu ha dit...

El problema afegit és que a les cistelles de compra (amb el que és calcula el IPC)hi han elements que poder compraven els nostres àvis però que avui en dia ja no són habituals, en canvi, hi han productes d'ús habitual que no están incloses.

Evidentment, el govern progressita (?) no l'has ha volgut incloure. Si fessim el càlcul de la nostra pròpia cistella de compra t'asseguro que aquest 0,4% que indiqués no és del tot cert i fins i tot és negatiu.

Ahh!!! un altre apunt, us recomano que mireu un altre element (poder més actualitzat que la cistella de compra) que és diu Index Big Mac. Adjunto link:

http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%8Dndice_Big_Mac

Salutacions a tots, espero que hagueu tingut bones vacances !!!!