dijous, 30 de novembre de 2006

La familia Jagger

Avui he sentit la notícia de la mort el pare de Mick Jagger. Bé, de fet, per mi la notícia ha estat que el pare de Jagger estigués viu. Pozí, fins fa poc Joe Jagger encara podia anar pel món dient que era el pare d’un mite del Rock. L’home tenia 93 anys.

M’ha picat la curiositat i he buscat la noticia a l’internet. Resulta que al funeral van assistir les dones de Jagger (fill), que no són poques. A saber:


L´Wren Scott (actual novia)

Bianca Jagger

Jerry Hall

Marsha Hunt (amant i accionista de l'11811)

Luciana Morad (la única absent)

I els fills:

Lucas

Karis, de 36 anys;

Jade, de 35 i que viu a Eivissa

Elizabeth, de 22;

James, de 21 (al costat de'Alexandra Richards)

Georgia, de 14 i Gabriel, de 8 (la política de protecció de menors no ens permet publicar-ne imatges. Bé, bàsicament pq no n'he trobat).


Tot plegat em recorda moltíssim a una altre cantant i la seva saga familiar interminable: Mick i Joe Jagger són com Julito i Papuchi Iglesias!

dimecres, 29 de novembre de 2006

New Team

Ja tenim l’equip de govern. Per no donar-hi masses voltes us donaré la meva opinió em forma de píndoles d’opinió:

- És continuista: cosa que em sorprèn.

- És de compromís: no posa al capdavant de les conselleries a les persones mes vàlides sinó que intenta acontentar a tots els sectors dins dels partits.

- Ernest Maragall com a Conseller d’Educació ¿? Em sembla una Conselleria massa important per fer-la servir com a compensació per la patada al cul a Pasqual.

- He sentit que al Conseller d’Agricultura és pro-transgenics o si més no, no hi esta frontalment en contra.

- No es deixa perdre a la Tura: crec que és una pencaire i pot fer bona feina.

- He sentit a parlar mol bé del Conseller de Cultura i Comunicació.

- No es recupera el DURSI: crec que hagués estat bé. Tot i que no està malament que estiguin juntes Universitat, Empresa i Innovació.

Aquí teniu la definició de cada Conselleria.

dilluns, 27 de novembre de 2006

M'ha agradat, no m'ha agradat

La falta de temps en fa escriure de manera sintètica i al més pur estil Xavier Bosch:

M’ha agradat: L’article de Màrius Serra sobre el Nivell S de català de Montilla, que reprodueix Charlie Hi-Hat.

M’ha agradat: La treva per sorpresa entre Israel i Palestina. Durarà?

M’ha agradat: La decisió de Nokia d’incorporar el Català als seus nous models. A més a més ho fa per raons comercials i no per obligació legal.

No m’ha agradat: que un esportista perdi la vida practicant el seu esport. En Pau descasis Isaac.

M’ha agradat: La resposta que va donar el President Montilla als atacs que PP i C’s van fer de la llei de política lingüista.

M’ha agradat: EL GOL

No m’ha agradat: que es ventilin a Luís César (llegiu la reflexió de la Cullerada)

No m’ha agradat: l’enrocament de Mas i Felip Puig. Senyors, hauriem d’anar assumint la realitat i deixar de dir tonteries.

No m’ha agradat: Com la policia de NY ha acribillat a un home negre i desarmat que no havia comes cap delicte.

Un web interessant: WatZatSong

permet de trobar el títol d'una cançó sempre que hom en sàpiga xiular la tornada o la melodia. Aquesta primera pista, convenientment enregistrada a la pàgina, els altres internautes poden sentir-la i facilitar-ne el títol, si el saben, i l'autor. A més de potenciar la descoberta i l'intercanvi de coneixements musicals a partir de l'ajuda mútua dels seus membres, WatZatSong també permet als qui dominen el terreny musical de posar-se a prova.

dimecres, 22 de novembre de 2006

Hook per un tub

Surt al mercat un tremendo Box Set recopilatori de John Lee Hooker. 84 cançons del mític BluesMan de Clarksdale, enregistrades entre el 1929 i el 1998 i repartides en 4 CDs. Si us va el blues aquí en teniu unes quantes hores de qualitat.

amazon.com

dilluns, 20 de novembre de 2006

Llei electoral

Sembla que CIU no deixa de repetir-nos una i una altra vegada que el fet de que Artur Mas no sigui president és, si fa no fa un errada del sistema. El Tripartit no té legitimitat per governar, però us heu fixat que no culpa del tot a la llei electoral? No deixa de repetir que lo lògic és que governés el que guanya les eleccions però no ataca frontalment a la llei actual. Llei que es va pensar per a les primeres eleccions al Parlament (Estatut de Catalunya de 1979 Disp. Trans. quarta) i que calia substituir per a la segona legislatura i que en canvi ja en porta 8.

Fixem-nos en els resultats (gracies a Lanarch):

CiU: 31,52% dels vots, 35,55% d’escons
PSC: 26,81% vots, 27,41% d’escons
ERC: 14,06% vots, 15,56% d’escons
PP: 10,64% vots, 10,37% d’escons
ICV: 9,56% vots, 8,89% d’escons
CPC: 3,04% vots, 2,22% d’escons
En blanc: 2,03% de vots, 0% d’escons

No estan gaire desviats, és més, qui surt beneficat resulta que es CIU. Per tant la llei electoral no es tant injusta, pràcticament representa a una persona un vot.

Ens podem donar per satisfets en aquests sentit. Mireu-vos aquest informe de IU i fixeu-vos el que passa a les eleccions generals. ¿Sempre havíeu cregut que la llei D’Hont era la gran culpable de perpetuar el bipartidisme a Espanya? Doncs ara descobrireu el “gran tapat”: les circumscripcions.

diumenge, 19 de novembre de 2006

Home anunci

L’altra dia vam rebre a casa l’últim catàleg de la cadena d’electrodomèstics MediaMarkt. Com la majoria d’aquests catàlegs, estan bé per fer-hi una ullada i veure quin és l’últim gadget que pretenen que et compris perquè està tirat de preu. Com sempre que arriba un em disposo a desplegar-lo ... un, dos, tres doplegs ... redeu ! Sort que estava la sofà de casa i no en mig de la plaça Santa Anna. Les dimensions del paperot són, al meu entendre, descomunals!

L’esperit científico-tecnócrata em pot i no puc evitar aixecar-me per anar a buscar una cinta mètrica. Estenc el mastodòntic prospecte publicitari al terra del menjador i em disposo a mesurar: 120x80 cm o el que és el mateix 0,96 metres quadrats. Jaaarl! Gaire bé un metre quadrat de publicitat. Evidentment la ment va ràpida: això és la hòstia, blog, post friki que t’hi cagues ... fes-li una foto comparativa... amb què? ... cap a la llibreria del despatx .... La República? ... toma geroma pastillas de goma ... tira milles nen.

PD.: imagineu repartir aquesta publicitat a l’entrada de l’estació de rodalies de Plaça Catalunya i que la gent es poses a fullejar el paperot a dins els vagons a hora punta. Tremendo mosaic.

dimecres, 15 de novembre de 2006

No hi ha excusa nois

Un Gallardón per Reis

El meu post d’ahir va se premonitori. S’han “sepillat” al cap de Rodalies de Barcelona (Josep Manau). Us recomano la portada de El Periódico i els articles que hi dedica a la edició d’avui.

Per a més ‘inri’ ahir van visitar-nos a la feina una gent de Ericsson Madrid i a l’hora de dinar va sortir el tema de les obres de està fent Gallardon a la M-30. Pos aquesta gent ens explicava que les obres evidentment son un caos però que quan acabin tindran unes connexions de la ostia i que de moment com que el Metro y el “tren ligero” (jarrrl ¿?) funcionen molt bé pos la gent s’apanya. Ah ! no us ho perdeu, el comentari del dia: “Lo que no me parece demasiado óptimo es que estén desdoblando todas las carreteras radiales gratuitas con autopistas de peaje. Al final las de peaje no las usa nadie y todo el mundo sigue usando las nacionales de toda la vida”. Us ho podeu imaginar, nosaltres posant cares de circumstància i pensant: per Reis jo també vull un Gallardón.

dimarts, 14 de novembre de 2006

CULPABLES

José Salgueiro Carmona
PRESIDENTE
de RENFE

Juan Javier Pérez Sanz
Director General de Servicios de Cercanías y Media Distancia

diumenge, 12 de novembre de 2006

Mikimoto Club

Volem donar les gràcies a totes les persones que treballen dia i nit de manera anònima per fer possible una televisió pública al servei d’un pa¡s. Sense el seu esforç i la seva il·lusió aquest programa no seria possible. Que el seu exemple plani per la nostra terra i que la seva llavor doni fruits. Mentre tolls ells siguin presents en els nostres cors, els nostres actes no seran estèrils, com tampoc no ha estat estèril la sang vessada de tants catalans que, amb seu sacrifici, han forjat la nostra nació. És per això que tots tenim amb ells un deute pendent, així com les generacions futures seran deutores nostres, segurs com estem que Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena, endarrere aquesta gent tant ufana i tant superba. Per això beu, salta, riu, canya a l’estiu i munta-t’ho bé I amb serra d’or els angelets serraren eixos turons per fer-vos un palau, reina del cel, que saps que tot el camp és un clam, som la gent blaugrana, i tant se val d’on venim, perquè és català qui viu i treballa a Catalunya, de la mateixa manera que és algerià qui viu i treballa a Algèria. I per això tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tornarem a vèncer, i com més serem més riurem. I si algú hi deixa la pell que quedi clar que al fossar de les Moreres no s’hi enterra cap traïdor: Fins perdent nostres banderes serà l’urna de l’honor. També volem agraïr la col·laboració del departament de governació, del cos del mossos d’esquadra i, molt especialment, de l’agent 478820/f. I és tant cert com que som vius que se’ns acosta l’hora fosca.

Contraindicacions: al·lèrgies tardorals, malalties hepàtiques i insuficiència renal. La força del teu enemic és la seva feblesa i la teva feblesa és la seva força. És a dir, que la seva força és alhora la teva feblesa i la seva feblesa, mentre que la teva força és la seva força. Però recorda, mai no deixis que la força de la gravetat t’empenyi cap avall. I si caus aixecat, que de terra estant no deixes passar. I, si un cop dret, la força de la gravetat et torna a fer caure, estigue't assegut i mira com s’ho fan els altres per mantenir l’equilibri. I sempre crida ben fort: o ens escalfem tots o llencem l’estufa al riu. I si sura, marxarà surant, i si s’enfonsa, quedarà enfonsada. No serà pas ni la primera estufa al fons del riu, ni l’ultima estufa que es perdi al mar, perquè tantes se n’ha perdut que no vindrà d’una. He passat per davant d’una ferreteria i he recordat el teu cos. I en sentir bordar un gos, he recordat les teves paraules d’amor. I fregant el passad¡s en el motxo m’ha semblat veure els teus cabells. En tot cas, ara ets lluny, i per lluny que siguis, encara podries allunyar-te més, perquè no hi ha res més bonic que l’enyorança d’aquell a qui s’odia.

Us sona? Així és com acabava el mític programa de Mikimoto, allà cap als inicis dels 90.

divendres, 10 de novembre de 2006

Ni mascle, ni femella, ni tot el contrari

La figura humana del senyal de la imatge us sembla que és mascle o femella? Vull dir si hi identifiqueu un home o una dona. I si li posem barret i una pipa, diríeu que llavors que clarament és un home? O si li posem una cueta i faldilles? Direu llavors que és una dona?

Jo personalment el que hi veig és una prohibició de que passin els vianants ... de qualsevol sexe, raça, tendència sexual o creença. La figura em sembla la manera més neutra de representar a un esser humà. Us explico això per que llegit que a la regidora de Seguretat de Fuenlabrada, Rosalina Guijarro, va explicar que "en un plazo de un año se habrá cambiado la señalización para que un 50% de las figuras tengan una representación de mujer y acabar así con el sexismo en estos signos".

El “sexismo de los signos”?! A mi que em perdoni la Guijarro però em sembla molt més sexista haver de representar les dones amb faldilla i cueta perquè es reconeguin. Suposo que la faldilla serà mini i que li posaran unes bones tetes a la figura. De tant igualitaris que volen ser em sembla que es passen. Que vindrà després? Ninots amb xilava per no discriminar als musulmans o ninots de diferents mides per no discriminar a les persones baixetes?

Dones del món, contesteu amb sinceritat, si veieu el senyal de la imatge us sentiu al·ludides o us sentiu discriminades?

PD.: La mesura a més a més és molt perillosa. Una figura amb faldilles i cua pot perfectament representar a un home escocés hippy amb el seu vestit de gala. A més a més les dones que portin faldilles, barret i fumin amb pipa poden tenir greus conflictes d’identitat.


dimecres, 8 de novembre de 2006

Hacking democracy

de vilaweb.com

Als EUA, ja fa anys que no tothom vota amb paperetes sinó que cada vegada es fan servir més les màquines de vot electrònic. Experts informàtics i grups de ciutadans s'han queixat diverses vegades de la poca seguretat que ofereix aquest mètode, però arran de les eleccions legislatives d'ahir es va fer públic un documental que argumentava aquests dubtes. Es tracta de 'Hacking democracy', que ara ja podeu veure des d'aquí via Google Video.

A l'inici, el documental es presenta així: 'Aquesta és la història d'un petit grup de ciutadans dirigits per una àvia de Seattle. Ells comencen un viatge per respondre una sola pregunta: com s'ho fa Amèrica per comptar els seus vots. Allò que es troben és secretisme, vots a les escombraries i maneres de com canviar el curs de la història'. La protagonista del documental, fet per la productora HBO és Bev Harris, la nord-americana fundadora de l'organització Black Box Voting que posa en dubte el sistema de vot electrònic.

Avui en dia, prop del 80% dels vots dels EUA es compten mitjançant les màquines de vot electrònic. Això ja va generar força dubtes arran de les últimes eleccions presidencials, molt ajustades, en què es van anular milers de vots que podrien haver afavorit al candidat Al Gore. I no és un problema que s'hagi resolt, els mitjans de comunicació nord americans no s'estalvien les notícies i queixes sobre els problemes del vot electrònic: retards, inexperiència dels qui han de supervisar l'ús de les màquines, vots anul·lats... Al documental es posa en dubte la seguretat del programari de vot creat per Diebold i s'hi explica que ja s'ha demostrar que no és infal·lible, que algú amb prou coneixements pot intervenir-hi.

Si bé els avantatges del vot electrònic –com la rapidesa del recompte– són importants, molts ciutadans nord-americans critiquen la seva inseguretat i alguns experts reclamen, per exemple, que el ciutadà voti electrònicament però també amb paperetes, perquè quedi un registre escrit i verificat pel votant on es pugui recórrer en cas de dubte.

Esgarrifa't !! He vist els 5 primers minuts i flipes.

El meme dels nasos

Personalment penso que aquestes coses venen a ser el mateix que les típiques cadenes de Powerpoints amb mascotes amb ulleres de sol o bebitos encantadors que et desitgen el millor del món per a tu i per als teus. Em fa bastanta ràbia cada vegada que en rebo un i evidentment no el transmeto. Aquestes cadenes estarien al nivell de la Carta de la Peseta del Padre Ataulfo Remi.

En aquesta cas, pel respecte que em mereix la font des d’on m’arriba el meme el faré, però em reservo el dret a no enxufar-li a ningú.

01.- Nom/nick: Dani R.

03.- Data de naixement: 15 de gener de 1977
05.- Tatuatges: Cap.
06.- Estàs enamorat, o ho has estat alguna vegada? Sí.
07.- Has viatjat a un altre país? Sí: França, Andorra, Anglaterra, Escòcia, Costa Rica, Euskadi.
09.- Has patit alguna fractura? No
10.- Salsitxes o hamburgueses? Hamburgueses.
11.- Pepsi o Coca Cola? Les dues.
12.- Cervesa o vi? Cervesa més que el vi.
13.- El got, meitat ple, o meitat buit? Segons com estigui, entre el 50 i el 60% de la seva capacitat podem dir que esta mig ple. Entre el 50 i el 40% de la seva capacitat podríem dir que està mig buit.
14.- Número de sabates? 43.
15.- Número preferit? 13.
16.- Supersticions? No
17.- Estil de música que acostumes a escoltar? Rock.
18.- Cançó que escoltes ara (o la darrera que has escoltat)? Fast Car de Tracy Chapman
19.- Flor predilecta? Roses vermelles
20.- Disney o Warner BROS? Em quedo amb lo millor de cada casa
21.- Restaurant Fast Food preferit? NS/NC.
22.- Darrera visita a l’hospital? Trista
23.- Color preferit? No en tinc.
24.- Com et veus d’aquí a deu anys? Més savi
25.- Qui t´ha passat el meme? En Puji de la Cullerada
26.- Qui, de tots els teus amics viu més lluny?.En tinc algun que viu a un altre món.
27.- El millor de trobar una il·lusió?
28.- Què canviaries de la teva vida? Haver nascut 10 anys abans per haver viscut els 80 intensament.
29.- CD preferit? Dire Straits, de dIRE sTRAITS.
30.- Millor sentiment? Amistat
31.- Primer pensament quan et despertes? I don’t like Mondays
32.- Les tempestes, t´agraden o t´espanten? M’agraden.
33.- Si poguèssis ser una altra persona, qui seríes? Han Solo
34.- Una cosa que sempre portes posada? L’anell
35.- Que hi ha a les parets de l´habitació on et trobes ara? Un pila de gent teclejant al seu ordinador o parlant per telefon + un potus de plàstic.
36.- Què hi ha sota el teu llit? El terra .
37.- Escriu alguna cosa a la persona que t´ha passat el meme: Llarga vida i prosperitat
38.- Què és el que mai faries a una persona? Condemnar-la a la pena de mort (ni que fos Sadam)
39.- Esport predilecte? El bàsquet.
40.- Tímid, o extrovertit? De tímid a extrovertit en creixement exponencial
41.- Què t´agrada que et regalin? De tot.
42.- Què és el que menys t´agrada del teu cos? Que em creixi pel a la cara. Em ralla bastant haver-me d’afaitar
43.- T´agrada llegir? Sí.
44.- Quins idiomes domines? El català i el castellà. I estic millorant el meu anglès gracies a en Nick.
45.- El teu passatemps preferit? Segurament internet i el cinema
46.- Platja o muntanya? Piscina? Piscina no.
47.- Equip de fútbol? FCB.
48.- A qui assignes aquest meme? VOID

dimarts, 7 de novembre de 2006

Weirdo en concert 01/12/06

Aquest serà el sisè concert que Weirdo dóna aquest any, després de tocar a festes, baretus, participar al dia de la música i al conegut concurs Cirera Rock. Aquest últim concert, organitzat pel Col·lectiu de Músics del Maresme i amb la sala de pop-rock La Negra Flor com amfitriona, tindrà lloc el divendres 1 de desembre de 2006 a les 23:00 (entrada lliure). Weirdo presentarà els seus temes amb alguna que altra sorpresa, una horeta de rock. Si fa temps que no ens has vist en directe ara tens una nova oportunitat. A weirdo.has.it pots trobar informació de com arribar a La Negra Flor , noticies i fotos dels altres concerts... Tocarem per vosaltres, així que ens agradaria que ens acompanyéssiu.

L'entrada és gratis. Bona música (jeje), un local agradable per prendre alguna cosa amb qui vulguis, passar una bona estona un divendres a la nit ... trobes alguna raó per no anar-hi?

A nosaltres no se'ns ocorre cap així que, us hi esperem !!!

Long life Rock&Roll !

WEIRDO som:
Joan Carles Fajardo - veu i guitarra
Sergio Gregorio - guitarra i veus
Carles Duart - baix
Dani Rambla - bateria

diumenge, 5 de novembre de 2006

Ja no voto més

ERC farà president a MakerNofler-Montilla (un home que no sap parlar en públic, ni en la seva pròpia llengua, el castellà).

El partit que ha obtingut més recolzament a les urnes ha ofert a ERC la meitat de les conselleries i la conselleria primera però ells prefereixen reeditar un govern del que van ser expulsats fa escassos mesos. Una fórmula que no ens ha durat ni 3 anys.

Que li direm als nostres nets quan descobreixin que va haver un període entre el 1999 i el 2010 en que els partits nacionals sumaven i no van ser capaços de formar govern en cap de les 3 ocasions?

Resumint:
Una altra legislatura perduda.
Eleccions anticipades al 2009.
Abstenció del 60% les properes eleccions.
Pujada de 60.000 a 100.000 bots en blanc.
Gent fent cua les seus d’ERC per tornar carnets.
Ressorgiment d’algun partit independentista extremista (a l’estil de C’s però a l’extrem oposat)
Els C’s ja es freguen les mans sabent tot el bot espanyolista que recolliran del PSC.

Ara mateix sóc molt pessimista respecte a la direcció política que pren el meu país.

[mentre escric això ha marcat l’Espanyol. Collons !]

dissabte, 4 de novembre de 2006

No podem anar bé

Nota: aquest video por ferir la sensibilitat dels fans de MK i amants del bon gust en general.gracies a en Carles Duart Jr. pel link

divendres, 3 de novembre de 2006

Actualitat Musical

Noticia 1:Nou treball de MK a la venda el proper dia 13. CD+DVD de la gira amb Emmylou Harris.
Noticia 2: Eric Clapton s’ha unit al guitarrista de blues JJ Cale par crear un disc que sortirà a la venda a Catalunya el proper 14 de novembre. Sota el títol 'The road to Escondido', l’àlbum inclou 14 cançons de les que 11 són originals de Cale, una de Clapton, una del músic John Mayer y la última és una versió del tema 'Sporting life blues'.

Apa a estalviar.

dimecres, 1 de novembre de 2006

A bot pront

CIU: no arrasa però guanya a les 4 circumscripcions (i a Mataró també, cosa que és noticia).
PSC: Montilla no serveix. Està clar.
ERC: aguanten el xaparron i tornen a ser claus. A veure si a la segona no la caguen.
PP: no sumen amb ningú.
ICV: de mica en mica s’omple ala pica. Evidentment farien president al candidat del PSC encara que fos Cantinflas.

C’S: mama por. Veien la primera intervenció dels seu candidat m’he cagat a les calces. Aquests estan a la dreta de la dreta del PP. Sentirem parlar castellà al Parlament ven aviat.

Aritmètica:

Pla Zapatero: CIU+PSC = 85
Tripartit 2.0: PSC+ERC+ICV = 70
Front Nacional: CIU+ERC = 69
Funambulisme: CIU en minoria = 48
Experiments amb gasosa: CIU+ICV+PP = 74

Que Más no fos president em semblaria una mica forçat.

Que ERC fes president a Montilla seria una aposta de risc brutal. Tot hauria de sortir perfecte durant els 4 anys perquè les bases no els enviessin a prendre pel cul.

Amb sociovergencia tindríem govern per 3 anys només. El 4t any de la legislatura l’aprofitarien per tirar-se merda els uns als altres.

Amb el front nacional a Acebes li agafa un cobriment i a Zapatero se li gira feina. ERC podria aprendre força. Novament el 4r any de legislatura seria perdut.