dimarts, 20 de febrer de 2007

Amenaça o oportunitat

Cada vegada que un competidor s’avança o treu al mercat un producte novedós la resta de jugadors del mercat han de ser capaços de reaccionar ràpid i bé. Sinó corren el perill que l’encert del rival sumat a la inoperància pròpia acabin afectant sèriament al negoci. Fa pocs dies va sortir al mercat Windows Vista. Els especialistes han reconegut que Vista suposa un avenç respecte als sistemes operatius anteriors de Microsoft. Diríem, en tremes generals, que Vista és un bon sistema operatiu. Segurament perquè Microsoft, amb el Vista, encara s’ha apropat més al sistema operatiu d’Apple, OS Tiger.

Aquest encert per part de la gent de Bill Gates és, sens dubte una amenaça per a la gent d’Steve Jobs. Cal reaccionar doncs. Apple ha vist en l’amenaça una clara oportunitat. Vista és un sistema operatiu molt exigent amb els requisits del PC que l’ha de fer córrer, ergo molta gent haurà de canviar-se el PC per poder migrar a Vista, ergo tenim una pila de potencials clients que es veuran en la tessitura de decidir entre un altre PC o canviar a Mac.

I per aquesta camí es per on va la potent campanya que Apple ha inciant als EEUU: Get a Mac.

You probably need a new coputer if you want to upgrade to Vista. Perfect. Get a Mac and live in a world that’s simple, secure, and a lot more fun.

Us recomano que veieu els anuncis que estan difonent als EEUU.

8 comentaris :

Charlie Hi-Hat ha dit...

Està bé. Em compraré un Mac i m'hi posaré Linux.

Sergio ha dit...

Esto me recuerda esa película del 80 y pico... "Piratas de Silicon Valley" , muy recomendada como culturilla sobre el tema Apple-Microchof.

Candela ha dit...

MALL AL MAC!!!

(parlo per parlar, perquè jo no n'he fet anar mai un... però em sona a xino)

..faré un esforç per averiguar què és Linux, però em sona mogollón.

Candela ha dit...

ah! vale que són tres: pc, mac i linux. Ignorava que existís aquest últim.

Oriol ha dit...

estic com la candela. ¿això del linux es menja? .
Vista, vista, precisament no tinc, diguem Miopia.
Au, avui ja he fet el comentari intel.lectual del dia, com diria la Candela.

Dani R. ha dit...

No us perdeu en tecnicismes i mireu-vos els anuncis d'Apple que és el importa i fa risa.

Candela ha dit...

Oriol, jo no sé què faria sense tu, de veritat!!!

Déjà vie ha dit...

ostia aplastant la foto! felicitaria als directors publicitaris no tant per la frase, q deixa molt q desistjar, sino pq la foto es brutal. Ja ho diuen q una imatge diu mes q mil paraules...