dimecres, 7 de març de 2007

Bombolleta

Avui he escoltat per la radio dues dades respecte al sector immobiliari que m’han fet rodar el cap:

El sector dona actualment feina (directa i indirecta) a 2.542.900 persones, crean 186.000 llocs nous. Aquesta xifra suposa el 25% del total dels nous llocs de treball.

El sector preveu que si el Govern no pren mesures per fomentar la construcció de 100.000 habitatges el 2008 podrien perdre la feina unes 200.000 persones.

Reflexions:

1 de cada 4 espanyols que troba feina treballa al toxo? He flipat. Suposo que no cal ser un Doctor en Econòmiques per veure el risc que comporta per l’economia d’un país aquesta concentració.

El manaires del sector insten al govern de l‘estat a que prengui mesures perquè la cosa no afluixi. En plan: “Ens estem forrant de la òstria, nosaltres i els bancs, però estem donant feina a molts curritos ... no voldreu que aquest curritos es quedin sense feina, no? I vigileu que molta de la gent a la que donem feina és immigrant ... voleu tenir a milers d’immigrants vagant pels carreres sense feina? Pos au ... feu mans i mànigues perquè ens continuem forrant”. El cercle es tanca sobre si mateix. No ens podem permetre que el model es trenqui i per tant el perpetuem i perpetuant el model agreugem el problema.

I mentre el sector bancari i immobiliari no para d’engreixar i repartir dividends, el teixit industrial va desapareixent i el minso sector de les TIC navega sense rumb.

8 comentaris :

Puji ha dit...

Molt bé Dani, una anàlisi brutal! La puta bombolla no ha petat encara, perquè si peta s'enfonsa el país.

Si baixen els preus dels pisos han de pujar els interessos hipotecaris i una gran massa d'espanyols, que ja ara està amb l'aigua al coll, s'enfonsarien definitivament. A més, s'afluixaria el ritme de construcció i fotrien curritos al carrer, de manera que la borsa de gent enfonsada en la misèria seria enorme. A sobre, els que manen en aquest país, és a dir, els bancs, deixarien de tenir beneficis astronòmics.

La situació actual està aguantada artificialment, però no es pot mantenir per sempre. Aneu-vos preparant per una crisi sense precedents...

Edu ha dit...

home sou una mica catastrofistes, no?, si que és cert que la concentració que apunta en Dani és realment perillosa, però sempre a Espanya quan hi hagut un refredament econòmic el primer sector a encostipar-se ha sigut la construcció i tot i aumentar la taxa d'atur no s'ha arribat a veure gent vagant pels carrers, ni cap cosa d'aquestes.

Clint ha dit...

ben vist, si senyor, és la quadratura del cercle!
jo només espero que no puji l' Euribor...perquè sera? jejeje

Charlie Hi-Hat ha dit...

la culpa de tot la té el puji, per dir-se com es diu.

Candela ha dit...

jajaj puji cop de mall!

Puji ha dit...

Joder, ja he rebut? Que el senyor Puji l'Euribor no és família meva, vale?

Edu, o s'inventen alguna altra cosa per seguir manipulant el mercat o ja podem tremolar.

David Codina Riqué ha dit...

M'és igual que 1 de cada 4 espanyols treballi de "totxanero" o derivats, m'és igual que les ciutats s'inuNdin d'imigrants sense feina, m'és igual que peti la puta bombolla aquesta dels collons, m'és igual... però

DEIXEU D'ESCANYAR-NOS AMB ELS CALERES D'UNA PUTA VEGADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Oriol ha dit...

Asumiré les conseqüencies, però vull que reventi la bombolla, quan abans tinguem el problema abans el solucionarem.
Que baixin els preus dels pisos és qüestió de mesos. No fotré un rollo ni una disertació metafísica, sinó que és un procés llògic d'aplicar la nova llei d'urbanisme.
No crec que arribi a ser catastròfic, però la gent canviarà de pis en els propers 3-4 anys i s'hipotecarà per menys diners per pisos més grans. La banca continuarà fent els diners perquè liquidarem la hipoteca actual per obrir-ne una altra de més baixa, pujaran els interesos i les comisions.
Ara, que algú espavili els sector industrial perqu`entre els preus de la mà d'obra, els sindicats, i la immigració desocupada haurem de fer alguna cosa.
El gran volum d'immigració que es pogui quedar sense feina, crec que son gent itinerant, avui estan aquí perquè hi ha feina i demà marxen cap a Itàlia, Portugal, Marroc o Hungria
Em dedico al mon del totxo però com al 2008 em penso fer hippie, més igual que peti la bombolla!!