dilluns, 19 de març de 2007

Tele il·legal

De vilaweb.com

DILLUNS, 19/03/2007 - 06:00h
Una trentena de televisions emeten sense llicència, i sense ser perseguides, al País Valencià
L'OCB denuncia que l'emissió de TV3 a les Illes també perilla

Una trentena de televisions locals i comarcals emeten al País Valencià sense llicència de la Generalitat. Tot i que TV3 es troba en la mateixa situació, el Consell no hi aplica la mateixa vista grossa perquè es tracta d'una 'televisió pública que emet il·legalment per freqüència digital i no analògica'. El pas a freqüència digital, el 'factor clau' esgrimit per defensar el tancament de TV3, es va fer a instància de José Montilla quan era ministre d'Indústria espanyol, per atorgar a la Sexta la freqüència analògica on emetia des de feia 17 anys la TV pública catalana.

En canvi, va aparèixer la possibilitat d'emetre les cadenes catalanes per quatre canals de TDT. Però ara el govern espanyol s'ha desentès de la solució que va permetre aquest canvi i ha deixat les mans lliures a la Generalitat Valenciana, que vol tancar les freqüències amb el pretext de la il·legalitat.

Paral·lelament, l'Obra Cultural Balear (OCB) ha denunciat aquest cap de setmana el perill que desaparegui l'emissió de TV3 a les Illes amb el pas a la televisió digital. El 7 de maig de 2004 l'ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, i l'actual president balear, Jaume Matas, van acordar la recepció recíproca de les televisions públiques. A l'acord es deia que abans del 2008 tant la Generalitat com el Govern balear sol·licitarien al Ministeri d'Indústria espanyol un canal múltiple per poder veure TV3, Canal 33, 3/24 i el canal Euroregió, tant a Catalunya com a les Balears. L'OCB ha denunciat que cap de les dues parts, de moment, no ha fet cap pas.

4 comentaris :

Charlie Hi-Hat ha dit...

Jo de veritat que cada dia flipo més veient que encara hi ha gent que compta amb ses illes i la comunitat valenciana, quan parla dels països catalans.
Que els donguin, home!

Candela ha dit...

je je je

No et dic res més, ja t'ho trobaràs....

Edu ha dit...

i? estic amb en charlie ... si ja ho diu la veu del poble ... valencià i home de bé no és pot ser ...

Gerard Agudo ha dit...

Els valencians sempre tocant els collons per variar!