dimarts, 12 de juny de 2007

Som uns pringats


Montilla dormint a Palau, Mas i Durant desacreditant-se cada dia amb menys discreció, Carretero, Carod i Puigcercós agafant posicions per unes eleccions per les que encara falten més de 3 anys ... i mentrestant ja ens han endinyat 3 anys més de retard en la connexió ferroviària d’alta velocitat amb Europa. I l’excusa és la seguretat! Que passa que abans de retardar per enèsima vegada el projecte no pensaven prendre mesures de seguretat, o què? Ens prenen el número again and again.

Fem la següent reflexió: quina utilitat li suposa a un empresari o a un treballador Madrileny el fet que existeixi un tren relativament ràpid que connecti la seva ciutat amb Europa? Més aviat poca, la primera ciutat francesa d’importància vindria a ser Marsella. Uns 1.100 Km. O Lió o Paris a uns 1.200. Per aquestes distàncies el TGV comença a perdre una mica el sentit. L’empresari estepari ja disposa d’un magnífic aeroport que el connecta amb tot el món. Ara bé, per que els seus clients de la perifèria s’apropin a Madrid el TGV és perfecte. Els pot fer venir cada dos per tres. Conclusió: la connexió ferroviària amb Europa es una necessitat molt més barcelonina o gironina que no pas madrilenya. A Madrid el que l’interessa és que Sevilla, Barcelona, Valencia i Bilbao es puguin connectar amb el centre del país no pas cap a fora. Cap a fora ja es connectaran ells.

Sabeu allò típic que diuen els castellans de “ni come, ni deja comer”? Pos això, ni TGV cap a Europa ni aeroport cap al món. I mentrestant els nostres dirigents omplint pàgines i pàgines de declaracions als diaris i acaparant tot l’espai públic mirant-se la polla els uns als altres a veure qui la té més gran.

PS.: Ara que si encara no em resol els problemes d’una línia que es va inaugurar el 28 d'octubre de 1848 com volem que es resolgui el tema del TGV.

8 comentaris :

Charlie Hi-Hat ha dit...

Amén.

Oscar ha dit...

Tot el que dius és totalment cert, però potser no saps que el TGV Montpellier-Perpignan no estarà llest fins el 2020 (com a molt aviat).
T'ho dic jo, que treballo en projecte del TGV Figueres-Perpignan...

Puji ha dit...

El que diu l'Oscar ve a confirmar que som uns pringats. A més a dues bandes. No en tenim prou amb tres segles de ser donats pel cul per espanyols i francesos? Independència per als països catalans ja! és que ens estan trepitjant el cap joder!

P.S:Crec que és el primer cop que llegeixo la paraula polla a l'espai D. Benvingut al club.

Edu ha dit...

amen

doommaster ha dit...

Quant raó que teniu!

Fins que no ens separem d'Expanya no aconseguirem res. Ens tenen només per escurar-nos les butxaques!

Salutacions!

Clint ha dit...

Que no heu sentit que es culpa dels veïns que es queixen de tot!

I a sobre si volem això llavors res d'arreglar els rodalies...si senyor anem endevant i a tota vela! (perquè en tren...ni de conya!)

kanuddao's ha dit...

Al pas que anem hi haurà algun il·luminat que proposarà una flota de 'correcaminos' per estalviar-se l'obra... Aish, si enlloc de nosaltres fossin ells, els que es quedessin penjats!
Amén també a la competi tant típica d'aquí de comparar-se-la.

Oriol ha dit...

gairabé ens hem posat d'acord.

Ha dit "Cop de Polla" ?