divendres, 6 de juliol de 2007

I l'IVA?


L’Impost Sobre el Valor Afegit es va introduir a l’estat espanyol el 1986. D’això ja fa més de 20 anys. Em temo que amb tot aquest temps els consumidors ja hem tingut prou temps per assumir-lo, el tenim perfectament integrat en el nostre univers tributari i la majoria de vegades ni tan sols som conscients que el 16% del preu de la tele de plasma que ens estem comprat és un impost. El que us deia, si els consumidors tenim l’impost perfectement assumit per que les empreses continuen fent servir el recurs del IVA no incluido en arial 0,00005 per fer-nos creure que les coses són més bartes del que són.

El consumidors no podem descomptar-nos l’IVA de cap manera, de que ens serveix que ens desglossin el preu d’una cafetera o el d’una tarifa d’internet amb l’iva a part? Ja us ho dic jo: PER ENGANYAR-NOS. Ja som tots grandets per que anem jugant amb el tema de l’iva per fer creure que les coses són més barates.

Per acabar de “ritzar el ritzu” fins hi tot hi ha empreses que farden de ser transparents en els seus preus i que ells no fan com els altres. Per exemple ONO amb la seva promo de 9 euros “todo incluido” i amb el lema “Otras compañías te ocultan costes en sus ofertas. En Ono somos transparentes, con Ono lo que ves, es lo que es”.

Escolteu el tall que penja aquest internauta: NetoRaton. És una joia.

8 comentaris :

Puji ha dit...

Quina panda de cabrons! ja ja.
A més, segur que aquest pobre pàjaru ja té la bústia plena de propaganda!

Gran Barrufet ha dit...

No em barrufa l'IVA!
A més sóc un barrufet autònom i l'IVA és una putadaaaaaaaaaa!

Dani R. ha dit...

Eis! Barrufet si t'ho muntes bé pots descomptar-te l'IVA del plasma i de la nevera i de ...

stratosergio ha dit...

Lo de "IVA no incluído" lo hacen así porque, simplemente, funciona. La masa es tonta y pica una y otra vez. ¿por qué si no las cosas siguen costando 29.99 ó 9.99, o 1099, o 5.95 ...?

Dani R. ha dit...

Si es que somos como borregos

Waipu Joan ha dit...

ara a Veneçuela en Chávez està instaurant els impostos en plan IVA. Molta gent es caga en tot, i em recorda com nosaltres vàrem haver de tragar amb l'Iva!!!!

Rodrigo ha dit...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Oriol ha dit...

Qui és l' Ivan Cluido?