dijous, 12 de juliol de 2007

La tonteria dels 80


Ara mateix crec que ja no és un tema de si la mesura fa que hi hagi més o menys contaminació, ara ja és un tema de que NO VOLEM CIRCULAR A 80. Potser si que cuinant amb llenya es contamina menys que amb la vitro, però jo no vull a anar cada dia al bosc a buscar troncs, potser sí que a 25º l'aire consumeix menys però jo no vull suar a la feina.

No, no penso permetre que el meu govern em traslladi responsabilitats col·lectives a mi com a individu mentre permeti als grans magatzems dispensar bosses de plàstic a dojo, metre permeti a les grans corporacions alimentaries embalar els seus productes amb 14 capes de material tòxic, metre promocioni i fomenti que cada dia s’enlairin centenars de Boings 747 del Prat i atraquin centenars de creuers a fueloil al port, mentre permeti fabricar vehicles que només funcionen amb petroli, mentre permeti el reg per inundació, mentre consumeixi tones de paper i plàstic en campanyes electorals i institucionals.

¿A mi i a 999.999 conductors més se’ls pot prohibir que passem de 80 km/h per anar a la feina o per tornar del teatre un dia a les 12 de la nit i a l’Alcampo no se li pot prohibir que faci servir bosses de plàstic a les seves caixes? Va home va! O ens escalfem tots o l'estufa va al riu.

No! Jo estic disposat a fer un esforç voluntari i aportar el meu granet de sorra però sempre i quan al mateix temps s’estiguin atacant els problemes gruixuts.

Llegiu el post d'avui de'n C.E.T.I.N.A. "la culpa es yo", brutal.

7 comentaris :

Oscar ha dit...

Toma calentón! Sí senyor!

Jo prefereixo "o follamos todos, o la puta va al río"...

Dani R. ha dit...

Jeje, primer havia escrit lo de la puta però al repassar-lo m'he moderat.

Puji ha dit...

Tens tota la raó, però segueixo dient que el fet que els peixos grossos no facin res no és excusa per a que no ho fem els petitons.

Gerard Agudo ha dit...

És com el fet que a les empreses que contaminen els resulta millor pagar una multa que adaptar-se a la normativa...

Dani R. ha dit...

Però Puji, el que tu plantejes està molt bé a nivell de consiència personal però no en termes ecològics reals. Que més dona que jo (o jo + 500.000 més) conduïm a 80 o ens autoinmolem amb benzna de 98 octans.

mafalda ha dit...

Bravo! Sí senyor! No hauria pogut expressar millor la indignació que em produeix la tocada de c... que s'han tret de la màniga. Ganes de fotre multes, tenen! Perquè si el que volen és mimar el medi ambient, podrien fer moltes altres coses, com tu dius, abans que donar pel sac a milions de conductors.
Per cert, que una¡ dels punts que té nassos és que estarem pagant el peatge d'una autopista per haver d'anar a menys velocitat que per una nacional II deixada de la mà de Déu.
Brrrrrr!

stratosergio ha dit...

En general veo bien las iniciativas que se tomen para paliar los efectos de nuestro paso por la Tierra. Si se puede aportar un grano de arena, pues bien. De hecho, hace ya más de un año que, en mis viajes diarios Mataró-Gavà no paso de 100 (realmente los 5-7 minutos que tardo de más son compensados por pasar de un gasto de casi 7 litros a los 100 a poco más de 5).

Pero sobre esta medida en concreto, dos apuntes:

1- A 80, entiendo que lo normal será ir en 4ª. ¿Realmente gasta menos un coche a 80 en 4ª que a 100-110 en 5ª?

2- La cara de tonto (por no decir gilipollas) que se me quedará cuando, después de ir por la autopista a 80 llegue a Barcelona (trinitat, o litoral) y me encuentre con el paisaje de fabricas y chimeneas soltando mierda...