dijous, 4 d’octubre de 2007

Partits, eleccions i empastifada


Sóc de la opinió que els interessos de partit i els cicles electorals empastifen de tal manera la vida política i social que es fa pràcticament insuportable. Dos exemples:

Exemple número u o de com el bipartidisme espanyol ens mata: La CNE (Comision Nacional de la Energia) està elaborant l’informe final sobre l’apagada de Barcelona. Bé doncs, els consellers nomenats pel PSOE intenten decantar la balança de les responsabilitats cap a Fecsa mentre que els nomenats pel PP volen decantar la responsabilitat capa REE (empresa pública) per interessos de partit. Conclusió: l’informe resultant serà un bunyol i aquí els únics que hauran pringat seran els usuaris.

Exemple número dos o de com els cicles electorals bloquegen el dia a dia: El Ministro de Educación estatal va dir ahir que el retorn de papers de Salamanca als particulars quedava aplaçat sine die. Raons? Cap. Bueno sí, no ajudar a la campanya electoral d’ERC (paraules del propi ministre) i no perjudicar la campanya del PSOE, of course.

I ja no us parlo de la cacera de bruixes que s’està fent al Constitucional pel preparar-lo per trinxar l’Estatut. Total, agafeu la llibreteta que teniu per apuntar “motius per tenir un estat propi” i apunteu aquest corol·lari:

“Quan tinguem un estat propi, als catalans en passarà respecte als partits polítics, més o menys el mateix que ens passa estant a l’estat espanyol. Però almenys haurem superat la fase de les lamentacions per passar a la fase de les responsabilitats”.

6 comentaris :

Puji ha dit...

Sí senyor!

Per no parlar de la crema d'estampetes o del plantón d'Ibarretxe.

Charlie Hi-Hat ha dit...

"aquí els únics que hauran pringat seran els usuaris"
i t'extranya?
Això ja se sap des dels dies que va durar l'apagada. Que els posarien una multeta (que no cobrarien els usuaris) i tot quedaria com sempre queda tot en aquest estat: -vava venga va, que aquí no ha pasao na, que la gente ya se ha olvidao. Por cierto, que hay de lo mío?

mossèn ha dit...

sort que no plou merda !!!! ... salut

Ferran ha dit...

En relativament poques paraules, resum perfecte de la situació. El que no entenc és com pot ser que hi hagi gent que et digui: "Ja, sí, però tot i això jo no sóc independentista". Hello??? I què se suposa que fa falta per ser-ho? Que et clavin les banderilles, directament??

Clint ha dit...

Tot plegat és un bon fangar sí senyor!

M'agrada el col.lorari.

Maria Cristina ha dit...

hi, no rain