dimarts, 27 de novembre de 2007

El llibre electrònic més a prop

Amazon.com ha presentat el Kindle, un autèntic llibre electrònic. Es tracta d’un dispositiu que permet descarregar, emmagatzemar i llegir documents en blanc i negre. No és exactament una pantalla ja que no ”brilla” (es pot llegir a plena llum del dia). La sensació a la vista és molt semblant a la del paper real, pesa poc i és d’un tamany molt manejable (parlo per experiència pròpia). És un dispositiu inalàmbric, fa servir la xarxa de telefonia mòbil per tenir sempre connexió i no dependre de les zones wifi. Cosa que li permet accedir a premsa online i a la wikipedia (l’accés a la resta de la resta de la www està “capat”).

El gran avantatge de Amazon.com és que proporcionarà tant el dispositiu com els continguts a través del seu servei de venta online.

Us recomano el vídeo de presentació per fer-vos una idea més clara.

PS.: Us imagineu un dispositiu com aquest (399$) per nen durant tota la seva vida escolar, sense necessitat de renovar-lo cada curs? Els que pagueu llibres cada setembre sabreu el que vull dir.

6 comentaris :

Mikel ha dit...

Mmmm no em barrufa , no se , no es el mateix.

Puji ha dit...

Doncs a mi sí que em mola, però la teva suggerència de la Post data és ciència ficció (a no ser que les editorials en treguin tajada).

Charlie Hi-Hat ha dit...

Estic amb el Mikel. I respecte a lo de les criatures, què vols que et digui, un trasto més que poden perdre/robar. A part, el que diu en Puji.

David Codina Riqué ha dit...

Bona idea el canvi per llibres a nivell econòmic ( hauria de pensar-ho a nivell pedagògic), però hi veig algun impediment:

- possibilitat de robatori a l'aula (amb els grans)o de pèrdua per part dels nens (de 6-9 anys és una lluita constant el "he perdut la llibreta", "no sé on és el llapis", "m'he deixat la bossa al pati"...)

- m'assegures que un kindle aguanta tota la "canya" de la vida escolar d'un nen: 6 hores diaries més hores de treball i estudi, durant els 10 anys d'educació obligatòria?

- No evolucionarà com els ordinadors i cada no-sé-quant en sortirà un de més potent, amb més... i més... i més... I s'haurà de canviar perquè....?

mossèn ha dit...

curiós ... salut

Ferran ha dit...

Caram, doncs a mi, que normalment em costen les noves tecnologies, això del Kindle em sembla fantàstic!!