dimarts, 18 de desembre de 2007

I dale amb el cànon del ous


Ovació! Si us plau tots drets davant la proposta del Ministerio de Cultura respecte al cànon digital. Destaco només algunes perles [per que m'escalfo i no paro].

• Esta propuesta tiene en cuenta los intereses de los creadores, consumidores (eing?) y de la industria.

I una merda! Té en compte els interessos de l’SGAE

• El objeto de la norma es compensar los derechos de propiedad intelectual que los creadores dejarán de percibir por razón de las copias para uso privado, respetando así la normativa europea. No se trata, por tanto, de compensar la piratería.

Però per que collons jo haig de compensar als creadors per fer una copia privada del que ja he pagat una vegada! Si durant un matí miro la Gioconda 3 vegades haig de pagar 3 vegades l’entrada al Louvre?

I el que és més greu, per què haig de pagar per una suposada còpia privada que encara no he fet i que probablement no faré. Es que és “es colmo”! És com si hagués de pagar un cànon per cada ganivet que compri per compensar a les víctimes de violència domèstica per que hipotèticament amb el ganivet puc matar a la meva dona.

Va home va! Vaig més enllà, per què la Generalitat o el Ministerio de Agricultura han de gastar-se part dels meus impostos en pagar un cànon a la SGAE per cada CD, DVD, fotocopiadora, impresora, fax i disc dur que comprin?

Totes les actes judicials d'aquest país han de tenir una còpia en soport audiovisual, perque l'SGAE rasca 0,17 € de cada judici que té lloc a Espanya? A quin autor estem compensant?

• En todos los casos, el canon únicamente se paga en una ocasión, al adquirir el producto.

Dues merdes!

Compro una cançó a iTunes i la pago, l’SGAE rasca una part

La guardo al meu disc dur extern, l’SGAE rasca una part (12€)

La passo al meu iPod per escoltar-la al tren, l’SGAE rasca una part (3,15 €)

La gravo a un CD per portar-la al cotxe, l’SGAE rasca una part (3,40+0,17)

La porto en un USB a una festa de Cap d’Any per fer guateque (festa en la que no es cobra entrada), l’SGAE rasca una part (0,30 €)

Quantes vegades haig de pagar a l’SGAE per cada canço?

• El pago de un canon por copia privada ya estaba vigente en algunos productos desde 1992 y ahora se actualiza con nuevos soportes y equipos que se han introducido en el mercado en los últimos años.

Bravo. Si senyor! No està prou endarrerit el nostre país en temes de la Societat de la Informació que penalitzarem cada nou avenç amb el cànon.

Paro per que em perdo, em perdo.... Un parell de links:

Blog de David Bravo, un crack

www.todoscontraelcanon.es

6 comentaris :

stratosergio ha dit...

Menudos mafiosos estos de la SGAE. Qué bien se lo han montado los cabrones. Agh, si es que es un tema que me saca de quicio. Y como lo has expuesto tan bien, simplemente me sumo a lo dicho.

La "piratería" (lo pongo entre comillas porque su concepto de piratería es demasiado amplio) es lo mejor que les podía haber pasado. Tienen una excusa (que no razón) para cobrar por lo que se les ocurra.

Puji ha dit...

A mi, el que més em sulfura que és que utilitzin un argument legítim com els drets dels autors sobre les seves creacions, per enriquir-se i expoliar a tot mindundi vivent.

Clint ha dit...

Ho he escoltat a la radio aquest matí i em fotia creus! Per que estic segur que els que veuen menys del canon son els autors...he arribat a la feina i el primer que he fet ha estat connectar la mula! kins collons!

mossèn ha dit...

dels ous ... sí senyor !!! ... salut

mossèn ha dit...

Bon nadal, ui ... això ja té copyright !!! ... salut

Déjà vie ha dit...

akst any veig q un acaba empipat. Bé bona entrada d 2008,d tota manera!