dimarts, 29 de maig de 2007

L’efecte diarrea (revisió de l’Efecte Papallona)

Joan Capdevila, camioner de professió. A les 8:34 del matí està arribant al pont de Santa Coloma, que connecta la Pota Nord amb el nus de la Trinitat, provinent de Palamós. Porta el seu camió refrigerat carregat de gambes. De sobte li venen unes ganes imperioses de desfer-se de la carrega intestinal que acumula des de fa tres dies. Sembla que el remei contra el restrenyiment que la Maria Puigderajols, l’esposa dels Sr. Capdevila, li ha preparat per esmorzar ha fet efecte per fi. La saviesa acumulada durant més de cinc generacions per les dones de la família Puigderajols no podia fallar. El concentrat de prunes macerades amb vinagre de vi del Priorat (res de Mòdenes ni polles) està a punt de demostrar la seva efectivitat i de tronar a catapultar el nom dels Puigderajols al top 5 del raking “d’ungüents pudents però que funcionen de la òstia” (UPqFO). Lloc que no haurien abandonat mai si no fos per les males arts de la Paquita, dels Soler de Palafrugell, que ara fa prop de vint anys va...

- Perdoni senyor narrador. Anem per feina que estic que em cago i no aguanto més.. o avancem a la historia o evacuo a la cabina del camió.

- Ups, perdó Sr. Capdevila, és que començo a divagar i em perdo.

Com deia, les prunes macerades més la “càrrega” de fa tres dies demanen pas de manera imperiosa, Capdevila no té alternativa ha de parar el camió, dins del túnel seria una imprudència, aguanta uns metres més, ja veu la llum del final, se sent com Ayrton Senna buscant el final del túnel del port de Mónaco per desaccelerar i gestionar l’achicane, la cabina de l’Iveco EuroCargo ja esta fora del túnel, posa l’intermitent a la dreta, busca l’arcen per a aturar-se, collons! No hi més de quatre pams de marge, no hi ha marxa enrere, ha d’aturar-se, s’atura, el camió ocupa part del carril, ara és un tema menor, baixa de la cabina al mateix temps que es posa l’armilla reflectant dels collons amb una mà i es descorda els pantalons amb l’altra, s’ajup, relaxa l’esfínter, evacua i respira. L'operació ha estat ràpida i efectiva*, es puja els pantalons, torna a la cabina i es disposa a reiniciar la marxa. La cosa no ha durat més de 2 minuts.

Al mateix temps el senyor Navarro està sortint del parking de casa seva a Castelldefels. Es disposa a agafar la Ronda Litoral fins a la sortida de Port Olímpic per a anar a treballar. Preveu que a les 9 i poc ja hi serà, tot són vies ràpides fins al seu destí.

A les 8:42 el Sr. Capdevila ja ha reprès la marxa, ha hagut de patir el clàxons d’uns quants conductors que s’han vist afectats per la seva maniobra. Els accepta resignat i conscient que els altres usuaris de la via tenen dret a estar enfadats amb ell, però les circumstàncies eren imperioses.

A les 8:52 el Sr. Navarro es veu obligat a encendre els llums d’emergència del seu Ibiza del 97 i frenar de manera sobtada. L’entrada a la Ronda està col·lapsada, els dos carrils als que vol incorporar-se estan aturats. La radio li confirma que no hi ha cap accident en tota la xarxa viaria catalana. Tot i això avança a 2,5 x 10-6 km/h. Ara no ho sap però no arribarà al seu destí fins les 10:23. Arribarà esgotat al despatx després de 81 minuts dins del cotxe i sense saber que carai ha provocat un embús tan descomunal.

Ell no ho sap però nosaltres sí. Les prunes macerades de la Sr. Puigderajols han provocat el caos a les entrades de Barcelona de nord a sud i d’est a oest fent que el Sr. Navarro s’hagi perdut una entrevista amb un client important.

És l’efecte diarrea: una petita indisposició intestinal a les portes del Nus de la Trinitat provoca que la població de Baix Llobregat que treballa a Barcelona perdi una hora i mitja de la seva vida tancat al cotxe.

Corol·lari: les infraestructures de la capital de Catalunya són una gran cagada.

* No entro a detallar com es resol el tema higiènic postevacuació ja que no és objecte d’aquesta narració. Només dir-vos que el Sr. Capdevila haurà de comprar una nova armilla reflectant si no vol tenir problemes amb els Mossos en un futur.

dilluns, 28 de maig de 2007

Puaj!


No tinc esma per fer anàlisi política. Va venir d’un pel que no em quedo al sofà i passo de votar.

No m’agrada com es financien les campanyes, ni la quantitat de diner públic que es llença.

No m’agrada que em venguin que estic votant per triar el meu alcalde quan en realitat el que estic votant es una llista de 27 galifardeus que faran alcalde a qui l’aparell del seu partit els convingui.

No m’agrada que al President de la Generalitat (ni al Vice, ni al Conseller d’Inerior) se’ls vegi radiants a la seus dels seus partits fent bots d’alegria. Ells ja tenen un càrrec i no es presentaven per cap vila, poble o ciutat. Sarkozy no va trigar ni 24h a acomiadar-se del seu partit en sortir escollit.

Trobo patètic que el PP i el PSOE transformin les municipals en unes primàries. Si volen primàries fan una nova llei electoral i punto.

No segueixo que se m’escalfa la boca i com va dir en Pamies: “si segueixo parlant m’hauran de ficar a la presó”

dijous, 24 de maig de 2007

No tot val en campanya


Oju, peligru en posar la policia del país en mig del foc creuat de la campanya electoral. Ens agradarà més o menys el concepte d’autoritat policial, creurem més en un model o altre però a dia d’avui un cos policial és imprescindible per garantir l’estat de dret.

Senyors candidats amb les coses de menjar no s’hi juga. Busquin el titular amb coses com si la gespa de les vies del Tram es pot considerar zona verda o no, però no desgastin el cos de Mossos d’esquadra davant l’opinió pública per aconseguir un grapat de vots.

dimecres, 23 de maig de 2007

Alberto t’has fotut en un jardí

El Sr. Fernandez Diaz, candidat de “la PP”, com diu la iaia de la Mireia s’ha fotut en un jardí. L’altre dia ens va dir que prefereix immigrants d’arrel hispana a la resta. Diu que són millors immigrants, que es poden integrar més fàcilment perquè comparteixen una cultura i una llengua semblant a la seva. Aquesta matí el sentia per la radio i l’home en comptes de esquivar el tema si recreava anant més a font i barrejant l’origen nord africà de molts immigrants amb islam, discriminació de la dóna, conflicte, delinqüència.... un poti-poti molt perillós i sobretot molt LePenià.

Alberto, no t’emboliquis, que t’estàs perdent. Estic d’acord que cal esforçar-se per gestionar uns moviment migratoris, que van a més, de manera coherent. Però vull ser humanista i em nego a creure que un ésser humà és millor o pitjor persona en funció de la latitud i la longitud on sa mare el va parir.


dijous, 17 de maig de 2007

In Scottland we trust


A Escòcia tenen per primera vegada un primer ministre independentista i no passa res.

Governarà en minoria i no passa res.

La oposició no farà pactes artificials per evitar que el més votat governi i no passa res.

Les llistes electorals a tot UK són obertes i no passa res.

La disciplina de partit no passa per sobre dels interessos dels ciutadans, un diputat laborista vota en contra de Blair i no passa res.

El parlament es planteja parlar de la possibilitat d’un referèndum d’autodeterminació i no passa res.

La BBC es fa ressò d’un estudi que diu que Escòcia independent tindria creixements del PIB del 7% anual i no passa res.

Mentrestant aquí tenim les institucions (Parlament, Senat, poder judicial, sistema electoral i de partits) bloquejades pel puto tema de ETA.

NOU SISTEMA ELECTORAL JA!

LLISTES OBERTES, REPRESENTACIÓ TERRITORIA REAL, CIRCUMSCRIPCIONS ELECTORALS MÉS PETITES.

Polítics, doneu poder al nostre vot i poseu-vos les putes piles.

dilluns, 14 de maig de 2007

Municipals 4: La pandilla mexicana

Aquí els teniu: els 11 candidats a l’alcaldia de Mataró: les cinc que tenen representació municipal, PSC, CIU, PP, ICV i ERC, i sis més de les quals dos repeteixen, Alternativa Vecinal i la CUP, i quatre que concorren per primera vegada en uns comicis a Mataró, Ciutadans, Esquerra Unitària –escissió d’ICV-, Plataforma per Catalunya i el Partit Republicà Català. (a la foto falta el d’ERC que com que es bastant lleig no s’ha atrevit a sortir). Les foto parla per si sola... quin futur ens espera als de la capital del Maresme amb aquesta pandilla?

Si els Mataronins volem canviar d’alcalde com ens ho fem? Votem a un gitano que es presenta per un partit amb cert flaire xenòfob? (PxC). Al person d’Alternativa Vecinal (ulleres fosques a la foto) que porta mesos manifestant-se contra les antenes de telefonia mòbil? L’any passat el ganxo eren les zones blaves, aquest any les antenes. Sabeu quina és la seva proposta? Les antenes fora de la ciutat. Molt bé xaval, o estàs assessorat per un enginyer de pacotilla o ets un demagog de collons. Com vols donar cobertura a una població de 120.00 habitants posant les antenes fora de la ciutat? A quina potencia haurien de radiar les antenes i els telèfons dels Mataronins per arribar a agafar senyal? M’escalfo perquè aquests tema m’agafa d’acord i aquest tio és un llest que vol fer vots amb la ignorància dels seus veïns. El primer de l’esquerra els el de C’s, no comment.

Els tres amb traju són en Mora de CIU, l’alcalde del PSC i el Paulí (ara es fa dir Pau) del PP. Si en Mora fes només la meitat de les coses que proposa al seu programa ens podríem donar per satisfets. Crec que és l’alternativa més seriosa, comptant que ERC i ICV (el grassonet que va de marró) tornaran a donar suport al socialista.

La gent de la CUP (el de la samarreta Custo), també s’han posat les piles. Han deixat a en Jubany al núero 4 i han posat a aquesta xicot al cap davant de la llista. Diuen coses la mar de raonables i els veig amb forces opcions d’esgarrapar vots a ERC. El que passa és que el llistó del 5% queda molt lluny.

En fi, que un ja no sap si quedar-se a casa, tirar pel vot útil, fer cas a la seva consciencia o posar al sobre de votació un paperet amb “tonto quien lo lea”.

divendres, 11 de maig de 2007

Vaya mañanita

Sempre em llevo amb la radio, a temporades CatRadio i a temporades RAC1, per començar el matí ben informat. Però a aquest matí hagués fotut el radio despertador pel balcó i m’hagués quedat al llit fins dilluns.

“Els fets de Getafe”: Un equip amb molta JETA (que va sortir a pasturar) i un altre amb molta FE... l’avió va arribar a El Prat cap a les 2, o sigui que encara van tenir temps per anar a saludar a les cambreres del Sutton

L’enèsim indocumentat senil: el vicerector de la Real Academia demostra la seva incultura o la seva mala llet, un no sap ja que pensar.

He sentit que en el primer trimestre de l’any Abertis ha millorat els seus beneficis respecte l’any passat un 35%, cosa que ingènuament m’ha fet pensar que avui les barreres del peatge més antic de la Península Ibèrica tindria les barreres aixecades. Pos no, m’han clavat més d’un euro per arribar a BCN, com cada dia del món.

Cachuli o Pachuli (Julian Muñoz, vamos) ha deixat la vaga de fam als sis dies de començar-la... es nota que no es de Bilbao joder!

Especial eleccions:

- Ja han tornat els espais públics de propaganda electoral...puaj!

- Eccleston fa campanya pel PP de València, aquesta gent no té aturador.

- 133 llistes d’un partit legal (ANV) estan “contaminades” de terroristes i no es poden presentar. Em sembla perfecte, però ara anem a per la resta de llistes contaminades de lladres, especuladors, cara dures i altra gent de dubtosa reputació, no?

- A Mataró es presenten 11 candidatures oficials i una VIRTUAL a les municipals.

Sort que almenys és divendres

dimecres, 9 de maig de 2007

9 de maig: dia d’Europa*

Avui que fas 50 anys tinc algunes preguntes a fer-te. Arribar als 50 anys per un esser humà significa arribar a la maduresa, per a un continent no sembla gaire temps, però per a una organització socio-política ja comença a ser un temps raonable.

Jo crec que la primera pregunta que et faria és què vols ser de gran? Una zona lliure d’aranzels? Un club d’estats autocomplaents? Una federació de Nacions-Estat? La democràcia més plural del planeta?

Crec que per decidir que vols ser de gran tens un tema molt important pendent: les teves institucions. El Parlament, El Consell i la Comissió europea són institucions de les de ”si però no”. Una cosa com la ONU, que sobre el paper semblen imprescindibles i de calaix però que el seu dia a dia, i per tant la seva efectivitat real, queda supeditat als interessos de les Nacions-Estat que la formen.

Si vols fer-te gran necessites un Parlament realment sobirà, un president triant per sufragi universal i oblidar-te de la collonada aquesta rotativa cada sis mesos. Sinó, si només volem ser una zona euro, amb el Banc Central Europeu, ja fem.

PS.: Lo de traslladar els parlamentaris de Brussel·les a Estrasburg cada dos per tres es d’una ineficiència supina.

*En concret de la Unió Eropea o encara millor, aniversari del tractat de Roma.

dimarts, 8 de maig de 2007

Municipals 3: l’històric

Carrer Prat de La Riba als anys 50. Foto del Blog del carrer

En el cas de Mataró l’històric de partits governants no ha estat gaire variat. En les 7 legislatures anteriors els PSC/PSOE sempre ha estat la candidatura més votada i la que ha obtingut més regidors 03(11), (99)14, 95(11), 91(13), 87(14), 83(15), 79(8). CIU sempre ha estat la segona força del municipi, però mai no ha governat 03(6), (99)7, 95(9), 91(11), 87(11), 83(6), 79(7). Com deia en Gerard en algun comentari anterior mai no han tingut un candidat gaire ferm.

Darrera aquest dos partits hi ha hagut un cert poti poti de sigles en funció de l’any, a exempció d’ERC que sempre s’ha presentat a les municipals però que no ha aconseguit representació fins el 2003(2) i d’IC que sempre ha estat per allà demostrant que a Mataró tenim una bona colla de progres 03(3), (99)2, 95(3), 91(2), 87(2). Coincidint amb la meva incorporació als cens electoral, el 1995, va agafar rellevància la que actualment és la tercera força del consistori, el PP: 03(5), 99(4), 95(4), 91(1).

Com veieu un entorn força estable que es veu reforçat encara més pel concepte tripartit molt en boga últimament. Fixeu-vos que a Mataró no caldria “tripa”, amb un bipartit PSC-IC ja sumen per governar però aquí som més papistes que el Papa.

Serà el 2007 l’any de canvi de tendències entre els dos grans?
Quin paper jugaran els tres partits petits (IC, ERC, PP)?
Es colarà alguna de les candidatures “tapades”, que per cert a Mataró no en falten (C’s inclosos)?

Les reflexions al proper post.

dijous, 3 de maig de 2007

Municipals 2: L'alcalde


Tenim un alcalde, nascut a Melilla fa 52 anys, dels típics que no ha estat escollit pel poble. Comorr? Si, si, Joan Antoni Barón és el resultat de la típica tàctica de “m’escolliu a mi però jo plego al cap de pocs mesos i us deixo el meu amic durant 3 anys per que es pugui promocionar bé per les properes eleccions”. Al més pur estil Hereu, vamos. L’anterior alcalde va ser escollit a les Municipals del 25 de maig de 2003 i el 10 de maig de 2004 plegava deixant al Sr. Barón, menys d’un any de mandat. Només per això a quest senyor se li hauria de caure la cara de vergonya, a ell, al seu partit (PSC) i als dos que li donen suport (ERC i ICV).

Durant aquests 3 anys pos ni fred ni calor, xip xap, sense liar-la gaire però sense agafar el toro per les banyes. Amb els seus marrons per les zones blaves, les àrees peatonals, les antenes de telefonia, el canal de TDT municipal...

Jo el veig a ell i sobre tot al seu partit, que mana a Mataró des de que va palmar Francisco Franki goes to Holliwood, una mica cansats i apalancats.

Som 120.000 habitants i crec que hem de començar a rumiar que en fem de la nostra City. No vull encara entrar a valorar les alternatives però suposo que ja se’m veu venir que aposto pel canvi.

To be continued...

PS.: Té un Blog on ningú hi deixa comentaris.

dimecres, 2 de maig de 2007

Municipals

S’apropen les Municipals i en previsió de que el tema donarà per més d’un post començarem per posar els resultats de les passades eleccions a la meva estimada ciutat. A partir d’aquí i a la que torni a tenir ADSL a casa (que trist veurem un altre cop relegar al mòdem de 56k) començarem a postejar sobre el tema.

Cens

Meses

Votants

Abstenció

Vots

nuls

en
blanc

a
candidatures

vàlids

83.863

139

50.919
60,72%

32.944
39,28%

170
0,33%

737
1,45%

50.012
98,22%

50.749
99,67%


Nom del partit

Vots

%

Regidors

PSC-Progrés Municipal de Catalunya

17.029

33,56

11

Convergència i Unió

10.293

20,28

6

Partit Popular

8.681

17,11

5

IC Verds-Esquerra Alternativa-EPM

5.899

11,62

3

ERC-Acord Municipal

4.433

8,74

2

Alternativa Vecinal de Mataró

2.507

4,94

0

Candidatura d'Unitat Popular

1.170

2,31

0