divendres, 18 de gener de 2008

El complot del ShowView

Aquí va un post lúdico-tecnològic amb un toc de teoria de la conspiració i un xic de moviment d’alliberament col·lectiu.

Fa temps (anys) que vaig sentir a parlar del sistema ShowView, però li havia perdut la pista i no n’havia tornat a sentir a parlar fins avui.

En aquest post a espoiler trobareu una explicació aguda i planera del tema. Però us faig un resum:

El sistema ShowView es basa en identificar cada un dels programes que s’emeten en cada uns dels canals de televisió amb un número identificador únic. Els aparells gravadors de DVD (i abans els de VHS) són capaços d’entendre aquest número i extreure’n informació: dia i hora d’inici, dia i hora de fi, moments dels talls publicitaris...¿eing? Si, si. No més cal que introduïu el número de codi del programa i el vostre DVD gravador es posarà en marxa quan comenci el programa, s’aturarà a cada tall publicitari i tancarà la gravació quan el programa finalitzi.

- Si home ...tu flipes. Això funciona a Spain?


- Si, ara amb la TDT si. Abans de la TDT funcionava a tota Europa menys a Spain. Mireu el manual del vostre antic vídeo
: ShowView is available in all EU countries except Spain. O agafeu l’equivalen al Teleprograma francès o alemany de fa uns anys i veureu un numeret de 5 o 9 xifres al costat de cada programa.


- Pos no ho he sentit mai.


- Ah! Increïble veritat. A espoiler ens ho expliquen la mar de bé.

Que ruli!!!

5 comentaris :

Ferran ha dit...

Sí!, recordo que quan es va començar a parlar del numeret aquest, vaig pensar que era tot un invent. No haver de programar més el vídeo: quin luxe! Però és cert que mai ho vaig poder utilitzar, i pensava que era jo, que no sabia com ho havia de fer :-)
Bon cap de setmana!

mossèn ha dit...

curiós ... salut

stratosergio ha dit...

En teoría es una buena idea.
En teoría funciona, no?

Pero si en las cadenas, son capaces de, por ejemplo, a las 22:15 anunciar que a las 22:00 va a empezar algo? Y luego empieza a las 22:30? Como para confiar que lo que publiquen con el ShowView sea correcto... con los cortes publicitarios... sí claro.

Es un gran avance, pero sólo puede funcionar en Europa. Y ya sabemos en qué cordillera empieza Europa...

Charlie Hi-Hat ha dit...

Molt interessant. Llàstima que no tingui ni VHS ni gravador de DVD :(

Edu Casabella ha dit...

això és com els cotxes que ja poden anar sense betzina, no ??