dilluns, 17 de març de 2008

Res de boicot

Res de boicotejar el Jocs Olímpics de Pekin. Sembla que de motius no en faltarien... drets humans, el Tibet, censura informativa, etc. Però jo crec que hem d’anar més enllà. Els Jocs s’han de celebrar i inundar el país de gent estrangera, inundar el país de periodistes estrangers. Ulls, orelles i aparadors per poder veure què passa realment en aquell país.

Hi ha gent que critica aquests Jocs per que diuen que seran un aparador propagandístic per a un règim opressor. La comunitat internacional té la responsabilitat de convertir-los en l’aparador d’una societat oprimida i servir de caixa de ressonància dels seus problemes.

3 comentaris :

Puji ha dit...

Molt ben vist. Totalment d'acord.

Ferran ha dit...

De tota manera, si és evident que la Xina té mancances importants en qüestió de drets humans, no és menys cert que països com els EUA són teòrics exemples de democràcia i després amaguen la seva pols a Guantánamo, a l'Iraq i on calgui. O Europa, sense anar més lluny, que mentre critica la Xina per les coses lletges que fa al Tibet, calla davant del genocidi que Israel està duent a terme amb els palestins (com ha fet avui la Sra. Merkel).
I en qualsevol cas, els periodistes que cobreixin els Jocs només veuran allò que el govern xinès els deixi veure.
Salut.

Gerard Agudo ha dit...

Com diu en Ferran serà molt dificil que això passi pq es veurà només allò que volguin que es vegi. Però és una bona proposta si més no...