dijous, 24 d’abril de 2008

Poca broma

No s’ha fet gaire ressò de la notícia però podria ser perfectament titular de primera plana: La cadena de supermercats més gran del país més industrialitzat/ric del món ha pres la decisió de racionalitzar la venta d’arròs. Wall-Mart raciona l’arròs i només vendrà quatre sacs per client. De moment es tracten de les seves ventes majoristes (restaurants i petites botigues) però és la primera vegada que els ciutadans dels EEUU veuen racionalitzat un producte alimentari. ¿Estem davant només d’una mesura comercial per evitar l’especulació amb un producte que ha pujat i es preveu que pugi de preu? Falta arròs realment als EEUU?


Crec que una noticia així ens ha de posar en alerta (més encara). Cada vegada som més boques per alimentar al món. Cada vegada més boques d’aquestes s’incorporen al primer món. Avui hi ha milions de xinesos i hindús que fa uns anys ni sabien que era menjar dos plats i veure un got de llet de vaca cada dia, i cada vegada n’hi haurà més.

Estem segurs que l’aposta pels biocombustibles és encertada?

Algú s’anima a fer rendible el tros que li va deixar en herència el seu avi fent tomàquets amb gust de tomàquets?

PS: No sabia si passar aquesta noticia al CONTRAcorrent o al Es folla aquesta premsa, així que l’he postejat directament jo. Salut!

3 comentaris :

Oscar 7m76 ha dit...

Ara haurem de tornar a poblar el camp del primer món. Tant de temps despoblant-lo per deixar subsistir el tercer món i ara aquests, que no són tontos, han vist que tancant les fronteres i apujant els preus ens poden collar.

Mama por!

Puji ha dit...

Potser servirà per descongestionar una mica les ciutats, però per altra banda, les conseqüències poden ser terribles. El tema dels biocombustibles és una autèntica salvatjada. Condemna a la fam tot el tercer món, i a la mort per asfixia de CO2 a tots en general.

Gerard Agudo ha dit...

però mengen tant d'arròs aquesta gent pq 4 sacs són molts!!!!