divendres, 20 de juny de 2008

Un cert tuf feixista, no creieu?

Foto: publico.es


L’elit política europea s’ho curra i redacta una nova constitució per que siguem tots uns ciutadans més feliços (pel camí aprofiten per reimplantar la pena de mort, però bé, deixem el comentari entre parèntesi per demagògic). Amb bon criteri sotmeten la nova constitució a referèndum. I oh! Sorpresa cauen en la seva pròpia trampa. Com que continuen emperrats en voler diferenciar la nostra opinió en funció de la latitud i la longitud d’on estigui la nostra mesa electoral, els votants francesos i holandesos diuen que no i tot s’atura.

Les nostres elits polítiques se’n van a l’ombra uns dies, refan la constitució, li posen el nom d’una bonica ciutat peninsular, fan només 27 còpies del text per que tampoc no es difongui gaire i ens diuen que no ens preocupem, que com que és una mica complicadet el tema ja decideixen ells per nosaltres i que no cal que tornem anar a votar. Però ves per on cauen en la seva pròpia trampa un altre cop. Els europeus nascuts al voltant dels 53° 26' N 6° 15' O si poden expressar la seva opinió en referèndum i tornen a dir no per 10.000 raons diferents.

Les nostres elits s’atabalen una mica per que la broma ja dura massa i diuen que la cosa no es pot parar i que el govern irlandès hauria d’anar buscant alguna solució a aquesta mania dels súbdits irlandesos de tenir opinió pròpia.

Ai! Si Thomas Jefferson aixeques el cap.

Exemple número dos: novament les elits polítiques alineades amb les elits industrials han fet realitat un gran somni. Cobrar nos per respirar. Que li fas una foto al teu nen a la platja i te la vols imprimir per penjar-la a la nevera o passar-li al teus sogres en un CD. Doncs preparat a pagar a una empresa privada uns eurets extra per la impressora de casa teva (2.500 pts) i uns centimets pel CD (36 pts). A més a més, el tinglado esta muntat de tal manera que ni tan sols pots delinquir no pagant-lo. O pagues l’impost revolucionari o no tens el producte.

¿No seria més senzill que el Govern dissolgués el poble i n’escollin un de nou?
Bertolt Brecht (1953)

4 comentaris :

Charlie Hi-Hat ha dit...

quina gran frase!

Gerard Agudo ha dit...

No t'oblidis (que també t'afecta) del tema dels telèfons i les trucades bla bla bla

Oscar 7m76 ha dit...

Un cop es demostra que els que manen tenen la raó i la resta de la humanitat està equivocada.

Puji ha dit...

Tot plegat comença a ser una mica escandalós, i com ens toquin molt els ous pot acabar molt malament.

Amb això del cànon... Ei! Així en baixet, eh?, no ho diguis a ningú. Jo compro a una web de Portugal, i no te'l cobren. I si us reuniu uns quants amics i passeu dels 100 eurus no et cobren ni els ports!