dimecres, 23 de juliol de 2008

Sobre la TV

Sóc dels que creu que la televisió, tal com la coneixem ara té els dies comptats. La linealitat (en oposició a la TV a la carta) i els continguts generalistes aviat seran minoritaris (televisions públiques i poc més). La sèrie-mania suportada per Internet (eMules & Co.) n’és una prova. Ja no estem disposats a que el programador de torn decideixi, a mitja temporada, passar l’emissió de Lost a La2 els dimecres a les 0:59 o que només et programin Star Trek els estius al 33 a l’hora de la migdiada.

Els esdeveniments PPV (pagament per veure) per un costat i les series per l’altre estan creant el nou panorama televisiu. Els primers tenen el tema de la recaptació resolt i a la que les productores trobin la manera de recaptar també per les series que ara baixem per la patilla la cosa no tindrà deturador.

I en quant al mitjans, us puc assegurar que les operadores de telecos estan fent un gran gir cap als continguts, Telefónica, Ono i Orange no deixaran de sorprendre’ns amb petites coses durant el que queda de 2008 i durant el 2009: alta definició, serveis interactius, serveis convergents (mail a la tele), interoperativitat (poder veure el mateix al PC, a la tele o al mòbil). La televisió sobre IP sembla que agafa força en detriment d’un desplegament de la TDT que fa pena.

Un parell de coses que ja rutllen:
La TV per internet d’Ono (per ara gratuita): www.clictvono.com
I el video club per internet d’Orange : videoclub.orange.es

I ja que parlem de sèries i TV un petit homenatge a una de les grans que ens ha deixat avui: Sophia de las Chicas de Oro ha mort als 84 anys. Des d’aquí un petit homenatge a ella i a totes les series que vam gaudir els que vam néixer abans dels 80: El coche fantástico, Equipo A, McGuiver, Alf, Padres forzosos, El gran heroe americano, Autopista hacia el cielo, MASH, Pumuky, Luz de luna, Primos lejanos, Tinc dos pares, Tots cinc, Dallas, Roseanne...

6 comentaris :

Oscar 7m76 ha dit...

Tens tota la raó. Jo prefereixo mil vegades tragar-me 3 capítols seguits de la sèrie de torn descarregada de l'Emule, que patir constantment els talls publicitaris, les hores intempestives, els canvis de programació al que ens tenen sotmesos totes (TOTES) les cadenes de TV.

Ara estem enganxats a "Prison Break", però per mi "Alias" segueix sent la nº1.

Ja has tornat de vacances? Divendres al Desvetllament?

Ferran ha dit...

Fantàstiques, aquestes series dels '80! Què grans eren les quatre "Golden girls"! :-)

Sobre el tema tele, totalment d'acord, em sembla que com ho estarà tothom. Perquè lligar-te a horaris i haver-te d'empassar publicitat, si pots tenir-ho quan vols i amb les pauses que tu vols?

PS: Pot ser que el link d'ONO no funcioni, o és el meu portàtil?

Dani R. ha dit...

@oscar: ja he tornat, però encara em quen uns dies de vacances. Respecte al Desvetllament ... no sé si t'han arribat les noticies, però aquest any vaig acompanyat d'una embaraçada*, així que us estaré esperant a la Plaça.

@ferran: el link si que em funciona ¿?

*La Mireia :-D

Ferran ha dit...

Ho seguiré provant, doncs. De moment, a mi no em funciona :(

Salut.

blax ha dit...

1er: que collons sabras tu de lo que planejen les operadores?
2on: et funciona la tele IP?
3er: no em puc creure que t'agradés en Pumuky!
4rt: utorrent forever!!! i que bombin a la tele

Dani R. ha dit...

blax: ets un provocador!! Ja t'enganxaré, ja .. que se donde curras y m'he quedao con tu cara