dimecres, 22 d’octubre de 2008

Ivette Nadal


Escoltar iCat.cat sempre és sinònim de descobrir coses noves. I aquesta setmana he descobert a la Ivette Nadal i voldria recomanar-vos-la.

Potser la millor introducció és la que ella mateixa fa al seu web:

Ivette Nadal neix a Granollers un matí de llamps i trons de 1988, després de ser engendrada una nit d’envelat i Festa Major. Inicià els seus dits entre les tecles als tres anys, i aviat va fer amistat amb la sis cordes. Va participar a tres edicions del Campus Senglar Rock, on allí enregistrà les cançons "Clar de lluna" i "Rèquiem".

Vic serà el primer nucli dels seus poemes recollits a "els mots d'en Víctor", i després de l'afluència dels recitals poètics a l'Horiginal entre veus de fum, sorgeix "Camí Privat".

Al llarg del 2005 al 2007 entre batalles va anar sorgint material propi i artesanal, que desprès serà auto-editat i finançat com a maqueta-disc sota el nom de "Guerres dolcíssimes". Actualment la cantautora catalana gràcies a gent que ha trobat interessant el projecte, ja sona entre móns musicals catalans, sense intenció prèvia.

Jo la vaig descobrí amb Aristòcrata (la podeu escoltar al seu myspace) tot fent cua a la C-32 per entrar a Barcelona en cotxe un dilluns que plovia. No estic segur si l’entorn hi va influir però escoltar-la en va fer pensar. (així, en abstracte).

Avís per a navegants: a tots aquells lectors habituals de l’Espai D, fanàtics de la cultura musical anglosaxona dotada d’una suposada superioritat moral em direu que estic recomanant a una catalaneta guapeta que fa pop maquet. Doncs jo us diré que si, que és una catalaneta guapeta que fa pop maquet, que escriu i composa i que es financia i s’autoedita i ... que m’agrada perquè no només de Blues i R&R viu l’home.

6 comentaris :

stratosergio ha dit...

Ay, Dani, Dani... estás recomendando una niña guapita que toca pop guapito...

Que se autoedita y se autocompone y autofinancia? pues me quito el sombrero... hasta cierto punto, porque también es curioso que los gorditos, calvos y feos que se auto-todo (que seguro los hay) esos no se hacen famosetes... tendrá que ver la carita de la niña y su pinta guapita de "voydehippyporqueestademoda"? :-)

Cierto, no solo de Blues vive el hombre (mi humilde colección de maquetas compradas a grupos desconocidillos es testigo), pero eso no quita que haya que tragarse todo lo que nos pongan por ahí... así que no me vale que la justifiques con eso.

Y no te quejes, que esperabas que entrase al trapo >-)

Dani R. ha dit...

Veo que el argumento de que "me gustase al oirla por la radio" (donde no se le ve la cara) no ha merecido ningun comentario...

stratosergio ha dit...

Es que no critico que te haya gustado o no (no he hecho referencia a su música). Pongo en duda las razones a las que das peso para recomendarla. Y critico las razones por las que se hacen famosetes (normalmente) esta gente.

Ivette ha dit...

Gràcies Dani,

petó,

I ve t t e *^^.

stratosergio ha dit...

Joder Dani, ves lo que pasa? Me buscas las cosquillas y acabo pareciendo un cabr#n desalmado que come corazones de neonatos para desayunar...

Anònim ha dit...

Bé, Dani

Ja pots reservar-te una data a l'agenda:

Diumenge, 18 de gener de 2009

IVETTE NADAL actuarà a LES ESMANDIES, CASAL DE BARRI

T'hi esperem!