dimarts, 4 de novembre de 2008

RAC1 vs. CatRadio

M’agrada molt la radio i en sóc un oient habitual. L’escolto a diverses hores, al matí quan em llevo, de camí a la feina, alguns migdies, al sortir de la feina cap a casa i al vespre abans d’anar a dormir. M’agrada “surfejar” pel dial, però al final un s’acaba centrant en dos o tres emissores essencials, de música i generalistes.

M’agradaria parlar-vos avui de les dues gran emissores generalistes del nostre país: CatRadio i RAC1, una pública i una privada. Abans de l’estiu aquestes dues emissores cobrien la majoria de franges de les meves hores radiofòniques de manera bastant equitativa. Ara una, ara l’altra. Però des de que ha començat la nova temporada la cosa s’ha decantat estrepitosament: jo sóc de RAC1.

Suposo que no cal dir que la marxa de presentadors claus de Catalunya Radio cap a l’emissora del grup Godó (Bosch, Basté, Clapés, ...) i la recent marxa d’en Bassas ha estat determinant. Fa uns mesos encara anava combinant una estona a CatRadio una altra estona a RAC1, però ara mateix la ràdio nacional de Catalunya a desaparegut del meu dial a gairebé totes les franges:

Al matí:
Neus Bonet és avorridíssima... avorridíssima i ja no fan l’APM i han marxat molts tertulians habituals. Fracàs absolut.
El món a RAC1 li passa la mà per la cara en tots els sentits.

Al migdia:
Manuel Fuentes no és Toni Soler (ni ho serà mai), no hi ha color.

La sobretaula:
Aquí Xavier Graset i el seu l'Oracle aguanta el tipus per Catalunya Ràdio per que la versió descafeïnada de “La nit dels ignorants” que fan a RAC1 és un pal.

La tarda:
No hi ha color. A CatRadio ja no saben que fer per contrarestar a en Clapés i al Sr. Marcelí. Intractable.

El vespre:
Aquí la cosa s’equilibra. Si volem esports tenim el Primer Toc de RAC1 i si volem informatiu solvent tenim en Kilian Sebrià i més tard el magnífic Joan Barril amb el seu Cafè de la República.

La nit:
Crec que la tropa d’en Pou ho fa millor que la gent de CatRadio.

10 comentaris :

Oscar 7m76 ha dit...

D'acord amb tu, però jo amb en Grasset no puc, no el suporto.

Ferran ha dit...

No n'escolto cap per raons evidents. En qualsevol cas, em sap greu que la ràdio nacional estigui perdent pistonada -pel que llegeixo en el teu post, i a d'altres llocs- de manera impressionant :-(

Puji ha dit...

Totalment d'acord. Jo abans era radical de Catradio, i poc a poc m'he anat pasant a RAC1 (i RAC105, no us perdeu el fricandó matiner!). Em fot molta ràbia la manera en que s'ha deixat perdre els millors professionals del país amb una gestió vomitiva dels diners públics, i que ara Catràdio sigui inaudible.

Anònim ha dit...

M'agradat veure els teus comentaris perque és l'exacta descripció del que m'ha passat a mi. L'any passat era oient fidel de CatRadio al cotxe al matí i per la tarda canviava a Clapés a RAC1. El cap de setmana era una més del complot dels oients.
Ara no puc aguantar la Neus Bonet, és per a adormir-se! i el cap de setmana han esborrat del mapa a en Xavier Solà. Una pena i un desastre. Em sap greu però ja no escolto Catalunya Ràdio.

òscar ha dit...

el combat entre ambdues cadenes no és tal. no hi ha color!
ben bé sembla que catradio porti anys desitjant (a jutjar per les polítiques de programació) que rac1 s'endugui els oients. doncs ho han aconseguit!

Gerard Agudo ha dit...

Tu no ets de RAC1 ets d'en Clapes, en Toni Soles i en Basté...com jo...abans els escoltaves a Catalunya Ràdio

Clint ha dit...

coincideixo amb tu...tot i que a mi el LLimós...

Xavi ha dit...

D'acord amb tots vosaltres. El matí amb la Neus Bonet no aconsegueixo posar-lo més de 10 minuts seguits sense adormir-me. Ara directament em poso algun disc i quan arriba l'hora de l'APM em poso al Losantos, que també em fa morir de riure. I a mi el Barril sempre m'ha semblat entre friki i fals progre -també em provoca son, i a l'hora de tornar a casa amb el cotxe al vespre això no pot ser.
Si no escolto música o el programa dels pallassos de la COPE, estic amb RAC1. I si CatRadio ha deixat marxar els millors professionals quan millor ho estaven fent, és que els directius són pèssims.

I qui és la cap de programes de Catalunya Ràdio? El cercle s'ha tancat... :-P

Anònim ha dit...

jajaja et va marcar l'entrevista que li vas fer a 7è al Bassas, eh?

De totes formes, tens rao. Els socialistes han volgut acabar amb la "crosta" i s'han acabat carregant catradio. De "susoditxa" emisora actualment, només salvo a en Bernat Soler, que per mi és infinitament superior a en Pou, i a en Puyal, perquè sempre serà en Puyal.

Aleix

ps: m'agrada el teu blog

Dani R. ha dit...

Osti Aleix, quina memòria!

Per que senyors, jo (i 3 companys més) un dia vam entrevistar a l'Antoni Bassas per a un terball del cole quan l'home era presentador del "3 pics i repicò"