dilluns, 26 de gener de 2009

El vent i els 'caps de trons'

Arbre caigut aquest matí a Barcelona (als edificis de
darrera no els hi passa res, són així de llejos a propòsit)


Avui volia parlar dels tràgics successos de Sant Boi des de la perspectiva personal de qui s’ha dedicat molts anys a treballar amb nanos al món de l’esport. Al sentir la notícia el primer que em va venir al cap van ser el centenar o milers d’hores que he passat en un poliesportiu o a l’aire lliure amb deu o dotze joves sota la meva responsabilitat, en la sensació que tens quan els pares et deixen al jove jugador i et diuen: “anem a fer un cafè i ara tornem quan comenci el partit”.

Tot i que fa 26 dies que sóc pare no arribo ni a imaginar-me que deuen estar patint els familiars de les 4 promeses del beisbol santboienc, però em faig una idea de les sensacions que deuen estar vivint tots aquells que cada dissabte i diumenge no dubten a posar-se al capdavant que qualsevol equip de bàsquet, futbol, beisbol o el que sigui per educar en l’esport i fer feliços a milers de nens i nenes.


Com us deia, volia parlar dels fets des de la perspectiva personal (de fet ho he fet una mica) però aquest matí ha caigut a les meves mans aquest article de Jose Maria Carrascal a l’ABC i se m’ha regirat l’estomac. Un fragment per il·lustrar les reflexions d’aquest senyor:


“Un polideportivo no es una carpa ni una valla publicitaria, y debe resistir vientos más fuertes que los normales. ¿Por qué no los resistió éste? Pues por no haber sido construido como se debía, como tantas otras cosas hoy en Cataluña, donde «fer naciò», con aspiraciones de estado, prevalece sobre todo lo demás. Hay dinero para embajadas en el exterior, para selecciones nacionales, para equipos extranjeros que aceptan competir con ellas, para subvencionar escuelas y cátedras que enseñan fuera el catalán, para promover una línea aérea de bandera catalana, y para mil cosas por el estilo. Pero no lo hay para hacer como se debe un túnel de Metro ni para construir un polideportivo que resista un ventarrón”


Com es pot ser tant canalla i tant injust en un moment així? El poliesportiu fa 15 anys que es va construir i si es demostra que tenia deficiències no es pas per culpa de que al 2009 Carod inauguri una delegació (que no ambaixada) a NY. És molt mesquí atribuir l’enfonsament del Carmel o l’accident de Sant Boi a les aspiracions de fer nació (que no naciò) de Catalunya. Sr. Carrascal quants accidents es podrien evitar o quantes escoles es podrien construir si desmantelléssim totes les ambaixades espanyoles al món que “fan Estat” o el Ministeri d’Exteriors directament o l’exèrcit o l’Institut Cervantes.


Sr. Carrascal, no entri en aquest joc ... i menys amb la mort de 4 nens.

7 comentaris :

Puji ha dit...

Ja sabiem que Carrascal era una mica de dretes i molt ranci. Ara resulta que també és demagog, i a sobre a costa dels pobres nens. A prendre pel cul, home!

P.S. I tu què fas llegint l'ABC? No veus que t'agafarà mal d'estómac?

silperse www.catalanet.cat ha dit...

Està bé que aclareixis el què es veu a la foto, perquè aquells edificis sempre m'han semblat que eren pisos bombardejats en una guerra.

Oscar 7m76 ha dit...

... i tots els diners que ens gastem mantenint uns quants border-lines a Afganistan?

Ferran ha dit...

Un aplaudiment, Dani, per permetre'ns llegir aquest article. Una mostra més (i en van... 10.000?) de la merda que se'ls dóna als espanyols, que serveix perquè cada dia ens odiem i ens desconeixem, els uns als altres, una mica més.

És repugnant.

Gerard Agudo ha dit...

Aquest tio es mereix que algú ... bueno em calmo. Ell també podria invertir el temps en lloc d'escriure en pendres la medicació no?

Abogada en Bcn ha dit...

Molt bo el comentari dels edificis de fons, que són realment horribles.


La resta, colpidor. Jo no acabo d'entendre que el teu fill vaig a fer esport i no torni mai.

Pel que fa a l'article, repugnant.

Anònim ha dit...

Podremos estar más o menos de acuerdo en si era o no el momento idóneo para emitir tal comparación, pero en el fondo tiene toda la razon del mundo, porque lo que esta defendiendo es la malversación de fondos públicos.

Miguel (CRORETE)