dijous, 29 de gener de 2009

Les 7 diferències

No em considero especialment pro-yanki tot i que crec que hi ha moltes coses interessant als USA. Estar clar que és un altre món, comparat amb la vella Europa i no tot és comparable, però el que us presento a continuació no és res més que una reflexió sobre un fet concret.

A: Presa de possessió de l'ultim president dels USA:B: Presa de possessió de l'últim president espanyol:Estar clar que són litúrgies totalment diferents:
  • A es fa a l'aire lliure, davant del poble. B es fa a porta tancada, sota sostre i davant 'una representació' del poble.
  • A és el resultat d'una elecció directa del poble, B es el resultat d'una votació 'delegada' als representants del poble
  • En A participen poetes, cantants i bandes de música d'arreu del país, a B participen Duran i Lleida i Rajoy i altres espècimens.
  • En B no hi ha música ni focs artificials
  • En B una vegada feta la votació encara cal que un Rei ratifiqui la decisió presa pel Parlament. En A encara que al candidat li agafin cagarrines i no pugui ser envestit és oficialment president des de les 12:00am del 20-G
  • Us deixo a vosaltres la resta de diferències... amb què us quedeu amb A o amb B?

1 comentari :

stratosergio ha dit...

Pues no sé, esa parte de "A" más tirando hacia el espectáculo no me acaba de convencer; demasiado hollywood... La parte de "B" del rey, evidentemente no mola. Y sobre si elegir (el pueblo) representantes o presidente, creo que es cuestión del punto de vista, con sus aspectos positivos y negativos una y otra opción.