divendres, 20 de febrer de 2009

Wala

Wala (Mataró, CA)

Formació
Estiu 2005

Gènere
Acústic Rock

Estils (classificació allmusic.com)
Adult Alternative Pop/ Rock
Alternative Singer/Songwriter

Membres
Carles Duart
Juli Ferré
Dani Martín
Salva d’Horta

Influenciats per
Ben Harper & theInnocentCriminals, Ani Difranco, Paul Fuster, Jack Johnson, Radiohead, Bob Marley & theWailers, Jimi Hendrix, Jeff Buckley, ...

Interpreten temes de
Carles Duart
Juli Feré
Kings Of Leon

Wala significa sorpresa. Significa emoció i inspiració. Wala és talent. I des d’ahir Wala significa energia. A la sala petita del Clap en Carles i en Juli van trobar la combinació per fer de Wala una fórmula magistral.

L’aportació del contrabaixista Dani Martín estava clar, des del principi,
que era un encert, però l’evolució cap a arranjaments basats en la percussió potser creaven alguns dubtes. Tot i que l’actuació al Mil•lenari de Santa Maria, amb la formació amb percussions, va ser magnífica, crec que la fórmula quadra molt més amb d’incorporació de Salva d’Horta com a baterista.

De l’actuació d’ahir es poden destacar moltíssimes coses:

En Carles va interpretar les seves cançons amb l’entrega i l’emoció amb que ens té acostumats però crec que ahir va estar especialment seré i confiat amb el que estava fent d’alt de l’escenari.

En Dani va deixar el contrabaix a l’amari i va treure-li pols al baix elèctric. No va poder encisar-nos amb el suau so de l’arqueta però va transportar a la banda durant el concert amb la combinació de fermesa i delicadesa justa que els temes de Wala necessiten.

Salva va ser la novetat de la nit. Bé només en part, per que estar clar que la solvència de Salva ja no sorprèn a ningú. Magnífic fixatge i molt en temo que a mesura que vagin succeint-se els propers “bolos” i es vagi empapant de Wala, veurem com la seva aportació va a encara a més.

Deixo pel final a en Juli i a la col•laboradora especial Leo, per que són els que em van emocionar més. Escoltar a la Leo i en Carles cantar junts convidava a tancar els ulls i deixar-se transportar. Hi ha infinitat de bons músics pel món però no tots tenen la capacitat d’emocionar a la gent que els escolta. Crec que ahir la Leo amb la seva veu i en Juli amb la seva Telecaster (i el seu Delay "psicodèlic") ho van aconseguir amb la majoria dels que estàvem allà.