dimecres, 25 de març de 2009

El Riviera i la salsa bolonyesa


Una setmana després de l'actuació del Mossos a la UB veig com encara el tema (i els seus derivats) ocupa portades de diaris, editorials, hores de tertúlia radiofònica i minuts al TN.

Mentrestant detenen a un comissari de la policia espanyola per la relació amb un cas de explotació sexual d'éssers humans i tot just trobem la noticia en un racó de la secció de successos.

Que els Mossos necessiten uns walki-talkies nous, d'acord. Que necessiten un Conseller d'Interior nou que cregui en ells, també. Que per tenir una policia de qualitat cal paciència i recursos i que potser els últims anys el Tripa ha estirat més el braç que la màniga per penjar-se la medalla del ple desplegament, segur.

Dit això, algunes coses que no podem perdre de vista:

Si ocupes unes dependències públiques durant 4 mesos, el normal es que el responsable d'aquestes dependències demani a les forces d'ordre públic que et desallotgin (com a mínim per poder passar la mopa).

Si piques amb pals als policies que estan impedint que t'apropis al Palau de la Generalitat, el normal és que els policies et piquin a tu (i ells estan entrenats per picar millor que tu).

Tenir un Espai Europeu d'Educació Superior és bo (sobretot si apofites els teus estudis, ets un bon pencaire i la competencia no et fa por sinó que et motiva). Igual que la llei Bosmann va ser bona per l'esport, encara que en el primer moment molts futbolistes veiensin amenaçat el seu status quo.

I finalment:

El sistema universitari públic és un servei que la societat posa a disposició de la societat. I és la societat, en tot el seu conjunt, la que decideix com ha de ser auqest servei, quant a de valer i quines han de ser les seves normes. Els estudiants com a part de la societat que són tenen dret a opinar i participar en la deficnició d'aquest servei públic. Però que no s'equivoquin, no tenen més drets que el senyor Manel que té una cansaladeria al mercat de Calaf i que amb els seus impostos paga les cadires noves de les aules de la UB que qualsevol xixarel·lo pesudorevolucionari s'atrevirà a guixar i malmetre amb proclames que ni arriba a entendre.

4 comentaris :

Ferran ha dit...

Saps perquè m'agrada aquest escrit teu? Perquè sí, perquè la policia es va excedir (vistes les imatges), però sembla que criticar els estudiants/no estudiants que van fer merder és antinatural, com a mínim.

Doncs sí, la poli es va passar...i uns quants estudiants/no estudiants també.

Oscar 7m76 ha dit...

Totalment d'acord. El que haurien de fer molts pseudo-estudiants és, precisament, estudiar, que és la seva feina. Quina vergonya de país.

Puji ha dit...

Doncs jo penso que els estudiants han de tenir veu crítica en tots els assumptes de la societat, i sobretot si es refereixen a l'àmbit universitari. Això sempre ha estat així i crec que és bo, però ja fa anys que s'intenta tallar aquesta funció estudiantil, amb l'argument de l'Òscar els estudiants a estudiar.

Per altra banda està clar que hi ha molts no-estudiants que s'apunten al carro i molts xitxarel·los que no saben ni què estàn defensant.

Babunski ha dit...

La majoria d'aquests són uns pollosos niños de papá que no saben ni llegir un llibre.