dimecres, 8 d’abril de 2009

Aneu votant socialista, aneu


El 9 de març de 2008 va quallar el "si tu no vas ells tornen" i el "si guanya Zapatero guanya Catalunya" i els catalanets van regalar als socialistes 25 diputats plug&play d'última generació (llestos per endollar i utilitzar) i equipats amb CoreDuo (mig cor a Catalunya mig cor al PSOE).

En aquell moment la líder de la marea socialista, la Carme, ens va dir que "serien decissius" i amb la pila de coses que teniem per fer tancar amb el govern de l'estat alguns ens ho vam creure: aquest xocots ens ho apanyen en quatre dies... competències, rodalies, estatut, finançament...

Tururut. El primer equip de govern que va engegar Zapatero ha estat donant llargues als negociadors catalans sense cap mena de vergonya i ara, un any deprés de veure que els "25 del patíbul" són uns esclaus de "l'aparell" tenim una renovació de carteres que espanta.

Al loro!

Elena Salgado (Economia): després de marejar i fustigar a en Castells des del Ministeri d'Administracions Públiques ara ho podrà fer molt millor des d'Economia. A més a més ara podrà fer servir amb Castells la mateixa excusa que han fet servir tots els nostres jefes per congelar-nos el sou aquest any: "Em sap greu però aquest any amb la crisi no podrem arreglar el teu tema".

Chaves (Coperació Territorial): un president de comunitat autònoma que considera un ascens passar a ser ministre ja deixar clar quina és la seva concepció de l'Espanya plural. I on me'l coloquen? Doncs a Coperació Terriotorial. Jugada mestra. Un senyor que deixar clar que el seu càrrec de president no és res més que una feina a temps parcial per acosnseguir un lloc a un "govern de veritat" haurà de conseguir la quadratura del cercle territorial. De pas clar, deixa uns anyets el seu hereu per que es pugui donar a coneixer des de el càrrec per les properes el·lecions autonòmiques (el clàssic traspas de poders socialista).

Ángeles Gonzalez-Sinde (Cultura): la nova ministra de cultura té a l'hemeroteca perles com "existe marginación del castellano en algunas comunidades, aunque pueda sonar políticamente incorrecto. Hay autonomias donde los niños saben desenvolverse sólo en su lengua materna".

Bé, fredament un podria replicar que "evidentemente señora, en Castilla, Extremadura o Madrid los niños saben desenvolverse SÓLO en su lengua materna, no como en Catalunya que saben desenvolverse en más de una lengua", però suposo que la cosa no anava per aquí quan va fer aquestes declaracions o quan va firmar el manifiesto por una lengua comun. Així que ho tenim una mistra de cultura inculta o és una taliban de la "lengua comun". Susto o muerte.

José Blanco (Fomento): més PSOE al govern. Sembla que tingui més llums que la Maleni però em temo que el seu coneixement de la materia tendeix a zero. Ja podem esperar sentats la transeferència de rodalies.

Apa que estarem distrests.

4 comentaris :

Ferran ha dit...

Tinc algún amic català, catalanoparlant, amb estudis, informat... i que continua votant als socialistes. Et juro que no ho entenc.

Oscar 7m76 ha dit...

I t'has deixat la TRINI, que no ha guanyat mai unes eleccions i aquí la tenim col·locadeta, "por los servicios prestados".

I mentrestant els dos ministres "catalans" renegant dels seus orígens, entenent "origen" com Catalunya. O potser el seu origen és Andalusia?

VISC A CATALUNYA! SOM-JI!

Babunski ha dit...

I aquesta nova de cultura va signar el "Manifiesto a favor de la Lengua Castellana"... compte la cultura que pot desprendre l'andoba aquesta!

La millor frase sobre els socialistes la va dir JOrdi Pujol: "els socialistes se'n poden anar a la merda de dos en dos".

Puji ha dit...

En general és més de lo mismo, però a mi el que em fot por de veritat és el Blanco. Aquest paio és un mastín español al servei del seu amo, i mossegaràm qui faci falta per defensar-lo. Foment? Què en sap en Pepiño de foment? Pfff