dimarts, 14 d’abril de 2009

Perles dels nous ministres (I)


Avui analitzarem una perla que va deixar a anar la Excelentísima Ángeles Gonzalez-Sinde (EAGS ... que llegit al reves és SGAE) fa un any a una entrevista al ABC.
"Hay que organizar completamente la difusión y la copia de las obras. No puede ser que los vendedores de equipos y los fabricantes cuenten con todo el beneplácito y el apoyo de la sociedad y en cambio quienes generan contenidos se queden sin recibir dinero por su trabajo(2). Si pudiéramos entrar en los supermercados y llevarnos las cosas sin pagar sería una catástrofe(1). La piratería no la compensa el canon. ¡Sólo son unos céntimos! (5) Mientras, el gran beneficiado es el que fabrica todos estos sistemas y el que vende la línea de ADSL. Y como los anglosajones van a seguir generando contenidos(4), la cultura en español va perdiendo espacio(3)."
Al loro:
(1). L'analogia del supermercat és nefasta. Agafar alguna cosa del Carrefour i no pagar-la és il·legal, la còpia privada és legal.
(2). Ens podria dir la ministra quanta gent treballa al sector audiovisual espanyol sense cobrar?
(3). Algú recorda l'última vegada que va descarregar-se alguna pel·lícula/serie de producció espanyola?
(4). Si als alglosaxons els continua sent rentable continuar generant continguts encara que Internet existeixi, com és que als espanyols, no? No tindrà alguna cosa a veure la qualitat de la producció?
(5). Quina poca vergonya, es pensa la ministra que no sabem multiplicar o què? Els SMS només costen 0,15 cèntims i són un negoci tremendament lucratiu. Quants cèntims s'esbutxaca l'Estat amb els milers de CD i DVD que s'utilitzen amb propòsits professionals o personals i no involucren obres amb copyright?

És tremendament demagògic que aquest tema el tracti recurrentment el Ministeri de Cultura quan en realitat estem parlant d'un sector industrial que és incapaç d'aprofitar l'aparició del mitjà de comunicació més revolucionari després de la impremta. Sèries de culte com Lost són un exit mundial (tot i que nomée s'ement als EEUU) gràcies a que internet fa de caixa de resonància de la seva altíssima QUALITAT.i CREATIVITAT Quants dolars deu rebre en senyor JJ Abrams en concepte de subenció del "ministeri de cultura" dels EEUU? Zero, bàsicment per que dels 17 "ministres" que té el gobern dels EEUU no n'hi ha cap que s'ocupi de "cultura".

5 comentaris :

Anònim ha dit...

DEMAGOGIC ES,AMB LO QUR TENIM A SOBRE ELS CATALANS,FER CAUSA BELICA, D'AIXO......PER FAVOR.
JUGANT AMB BCN.

Puji ha dit...

El govern espanyol fa molt que navega en aquest assumpte, i no precisament per internet. Aquesta gent es mouen només per vots. A veure si se n'adonen per fi que l'SGAE és l'enemic públic, i ser amic d'ells no porta enlloc.

Ferran ha dit...

Posar aquesta petarda al govern, quan el seu gabinet té la credibilitat per terra, és una forma d'harakiri com qualsevol altre. Ja s'ho fotran, francament.

Salut.

Gerard Agudo ha dit...

a veure si faran com a França que a última hora la famosa llei dels tres avisos de moment no s'ha aprovat degut al 'descuit' de votar d'alguns diputats

Albert ha dit...

company, aquesta tia és la pera, si senyor, de lo milloret que he vist mai, jo també li vaig escriure una "poesia" a la nova reina del top manta...

http://albertarque.blogspot.com/2009/04/la-nova-ministra-dincultura.html
Salutacions