dilluns, 28 de setembre de 2009

Crossroads (1986)

crossroads

Des de fa una pila de mesos que tenia pendent per veure la peli Crossroads (la del 1986, no confondre amb la del 2002 protagonitzada (sic) per Britney Spears). Per fi aquest finde he trobat el moment.

Si us agrada la música en general us agradarà la peli i si a més a més en algun moment heu flirtejat amb el Blues, us encantarà. La peli barreja present (els 80) i passat per fer-nos recórrer amb els protagonistes el camí des de NY fins a Mississipí a la recerca de la 30a cançó de Robert Johnson (només se’n conserven 29 del mític guitarrista). De fet aquest viatge suposarà pel jove protagonista molt més que la recerca d’una simple cançó. Al final el propi camí esdevindrà l’objecte de la recerca de l’anima de l'autèntic bluesman. La pel·lícula es recrea en l’estranya vida de Robert Jonhson i utilitza algunes de les llegendes que corren sobre la seva vida per portar els protagonistes fins al “crossroad” on es diu que el mític guitarrista va vendre la seva ànima al diable.

Sí, el prota és Ralph Maccino (Karate Kid), però no ho fa del tot malament. Per compensar-ho us diré que també apareix Steve Vai i que la banda sonora és de Ry Cooder.

Algunes frases remarcables de la peli:

Willie Brown: Where I come from, you don't blow no harp, you don't get no pussy.


Willie Brown: The blues ain't nothin' but a good man feelin' bad, thinkin' 'bout the woman he once was with.
Willie Brown: Lots of towns... Lots of songs... Lots of women... Good times... Bad times... Only thing I wanted anyone to say is... 'He could really play... He was good'.

2 comentaris :

stratosergio ha dit...

Ostras, tengo esta peli bajada desde hace tiempo y aún no le he dedicado 90 minutos de mi tiempo... Supongo que me daba pereza ver al Karate Kid. A ver si esta semana que tengo tiempo...

Babunski ha dit...

Crossroads... quan discos de blues s'han titulat així?