divendres, 11 de setembre de 2009

Diada 2009: Opinió publicada

Remenant per Internet tot el que s’ha publicat durant aquesta Diada 2009 he trobat algunes cosetes interessants que passo a comentar-vos:

Primer les opinions de Copdemallistes de renom:

Destaco també un magnífic (en la forma i en el fons) article de Salvador Cardús a l’Avui: Identitari tu! M’han agradat molt les reflexions que hi fa.

Una dada objectiva que he descobert recentment arran de l’afer Arenys de Munt:

Des de desembre de 2003, el Codi Penal espanyol castiga amb presó i inhabilitació absoluta (de 6 mesos a 5 anys) qui convoqui o col·labori en la convocatòria de qualsevol referèndum no autoritzat pel Congrés espanyol.

Font: Llei Orgànica 20/2003, 23/12/2003

Si a algú li apliquen aquesta llei no l'estarien jutjant per delicte polític o ideològic? Per cert, el PSOE s’hi va oposar frontalment quan el PP la va aprovar, però després no a mogut ni un dit per derrogar-la.

I per acabar, m’ha sorprès un anunci aplana sencera a la premsa d’avui de Catalunya Acció en el s’afirmava que Espanya està utilitzant els diners del dèficit (superàvit per ells, clar) fiscal de Catalunya per preparar-se per competir amb una futura Catalunya independent. El primer que he pensat es que aquesta gent eren una mica tremendistes, però m’he quedat amb la mosca darrere l’orella i he investigat una mica. A la seva pàgina tenen penjat un parell de powerspoints, el rigor científic dels quals desconec, que contenen un parell de diapositives per a la reflexió.

Previsió de tràfic dels ports espanyols del Ministerio de Fomento pel 2020 (click per ampliar):

ports

Desenvolupament de les vies de TGV per a mercaderies i la seva connexió amb Europa sense passar pel corredor mediterrani (connectant amb el futur aeroport de Madrid-Campo Real):

tens

M’he quedat una mica a quadros.

5 comentaris :

Oscar ha dit...

Ens maltracten, se'ns enriuren a la cara, ens expolien i ara, a sobre, ens empobreixen per enriquir-se ells.

Ferran ha dit...

Gràcies per la menció, Dani.

Interessant info. Fa temps que tinc una teoria relacionada amb el que ens expliques en el teu post; és semblant a la de Catalunya Acció, però amb un important matís: Castella margina Catalunya, però no perquè "doni per fet" que així estarà més preparada per competir amb una eventual Catalunya independent, sinó perquè, marginant-nos, deixant Catalunya sense força econòmica (i per tant empresarial, ni de inversions estrangeres, ...), aplaca les "ànsies" independentistes; Castella pretén afeblir Catalunya per fer-nos més dependents, perque resulti més complicat explicar els avantatges de ser independents (com defensar aquesta postura, la independència, quan ets una regió petita i empobrida?).

Que Catalunya Acció suposi que Espanya ja té coll avall que Catalunya marxarà em fa molta il·lusió, però francament, no em sembla gens realista.

Babunski ha dit...

Espanya, l'únic que ha fet amb nosaltres ha estat conquerir-nos, expoliar-nos i insultar-nos. Calen més motius?

Dani R. ha dit...

Ferran, si d'aquí a 10 anys Catalunya fos més pobre que ara, no creus que encara hi hauria més independentistes?

Castella equivoca el plantejament de totes totes. Imagina't que Castella ens deixés fer, ens donés el concert econòmic, ens permetés explotar al màxim el nostre aeroport, al Congrés es parlés català, TV3 es veies a tota España, es partissin la cara per que el català fos llengua oficial a la UE...en quatre dies els independentistes seriem 4 gats.

Gerard Agudo ha dit...

M'agrada les teves investigacions io documentació Dani!!!