dilluns, 14 de setembre de 2009

Reducció a l'absurd II


Sembla que la sentencia del TC sobre l'Estatut no hauria de trigar gaire més a saber-se o almenys això és el que diuen alguns mitjans. Com que fa tant que el vam aprovar avui li he fet una ullada al preàmbul, lloc on es troba la referència a "nació" que tant incomoda al PP i alTC.

Nació només surt UNA vega al preàmbul i és aquí:
El Parlament de Catalunya, recollint el sentiment i la voluntat de la ciutadania de Catalunya, ha definit Catalunya com a nació d'una manera àmpliament majoritària. La Constitució espanyola, en l'article segon, reconeix la realitat nacional de Catalunya com a nacionalitat.
L'Estatut no diu que Catalunya sigui una nació, l'Estatut diu que el Parlament de Catalunya ha definit Catalunya com a nació. Algú em pot dir com pensen declarar inconstitucional un paràgraf que l'únic que fa és aixecar acta d'un fet que realment va ocórrer?

Unes dades més: el recurs presentat pel PP fa un trienni denuncia el preàmbul, 114 articles de 223 i 12 disposicions addicionals. Suposo que l'únic que se salva són la portada i la contra aportada.

2 comentaris :

Oscar ha dit...

Et recomano el post de l'Enric Vila: http://enricvila.wordpress.com/2009/09/14/13-de-setembre/

Això no hi ha qui ho aturi.

Ferran ha dit...

Estic amb l'Oscar. Ja fa temps que s'olora cansament, més que cansament, cap al maltractament persistent, ininterromput per part d'Espanya; no es pot estirar sempre, continuament la corda, i esperar que no passi res: un dia es trenca. Crec que, des d'ahir, som decididament més a prop que això passi.