dimecres, 21 d’octubre de 2009

M&M

Partim de la base de que Millet i Montull són dos lladres confessos que cal investigar, jutjar i engarjolar (si port ser dintre d’uns mesos millor que dintre d’uns anys). Dit això, no perdem la perspectiva del cas o millor dit, no deixem que els mass media ens facin perdre la perspectiva del cas. Ahir, i encara avui, no deixo de sentir gent tremendament indignada per que el jutge “ha deixat lliures” a M&M. Normal. El poble espera que aquest dos pàjarus ingressin a la presó el més aviat possible i si pot ser a la cel·la més ronyosa de La Model.

El que realment m’indigna a mi és l’actitud de mitjans i politiquets que aprofiten la reacció que el cas crea en la gent per fer un exercici de mercantilisme obscè uns i de demagògia electoralista els altres. Se’ns dubte el cas Palau és ara mateix la noticia amb no-morts més sucosa del moment i per tant una garantia d'èxit per portades, tertúlies i capçaleres de telenotícies. Però tant uns com els altres tenen el mitjans i sobretot el deure d’explicar la realitat el més acuradament possible per ajudar a col·locar les coses al seu lloc.

Per exemple, no deixo de sentir parlar a tertulians i a algun conseller de com de difícil és entendre que el jutge no dicti presó preventiva en un cas que crea tanta alarma i indignació social. Molt bé, doncs no haver eliminat el supòsit d’alarma social en la reforma penal del 2003!! Ara mateix només al reincidència, la possibilitat de destrucció de proves i la possibilitat de fuga poden fer que el jutge dicti presó preventiva…. que en cap cas no és una anticipació de la pena. No li reclamin al jutge que faci una feina per la qual vostès (polítics) els han tret les eines.

El drama real de tot això no és que M&M dormin avui a casa seva o a Quatre Camins, el drama real és que fàcilment poden passar anys abans la justícia no trobi el moment de jutjar a aquest parell de xoriços confessos.

4 comentaris :

Anònim ha dit...

EL DRANA REAL,CREC QUE ES, EL TOMBAR LA TRUITA I FER DEL "CAS MILLET" EL ·CAS FUNDACIO TRIAS FARGAS".I DESPRES VOLEN QUE ANEM A VOTAR.AQUEST POLITICS S'HAN BEGUT L'ENTENIMENT.
JUGANT AMB BCN.

Roger ha dit...

Acostumo a compartir amb tu les opinions, però aquesta vegada no. L'alarma social és fàcilment manipulable pels mitjans i tremendament subjectiva per la judicatura. Si precisament la varen retirar fou perquè se n'abusava i això anava en contra dels drets dels acusats (que també en tenen).

A més a més, amb els supòsits que hi ha el jutge podia haver empresonat preventivament en Millet i en Montull per evitar la destrucció de proves: i més sabent que el dia de l'escorcoll dels mossos varen retirar documents que, de moment, no se saben on paren ni què eren.

Dani R. ha dit...

No, si jo no dic que l'alarma social hagi de tornar a estar contemplada com a supòsit. El que critico és que qui la va fer treure de la llei (els legisladors) ara la facin servir com a bandera.

Babunski ha dit...

Molt més ens expolia el PSOE... i no estan a la presó.
Al cap i a la fi les donacions al Palau han estat voluntàries. Les donacions a Espanya són forçades!