divendres, 16 d’octubre de 2009

Patrimoni, money, money

Si és que no hi ha res pitjor que tenir una bona idea i executar-la malament. Em refereixo a la nova estratègia de maquillatge de l’executiu Zapatero de publicar, via BOE, el patrimoni de cada un dels ministres. Com a idea no està malament, com més transparent sigui la relació dels nostres governants amb els diners millor. Però clar… hi ha situacions que no es sostenen i l’iniciativa en lloc de aportar llum el que generea son uns dubtes bastant importants, anem a veure (cito el diariodenavarra.es):

El vicepresidente tercero, Manuel Chaves, con 64 años y después de cuatro años como ministro y 19 como presidente de la Junta de Andalucía declara un patrimonio que apenas bordea los 69.000 euros, 46.502 de la valoración de su vivienda y 22.461 en el banco. No tiene créditos pendientes.

Amb 64 anys no tenir crèdits pendents és prou raonable. Si has estat una persona treballadora i t’has deixat aconsellar bé és magnífic arribar amb l’hipoteca pagada a la jubilació. Però 69.000 euros de patrimoni no colen!! Chaves viu en un piset de 8.000.000 de pessetes? Va home va!!! I si això és realment així… que collons ha fet a

mb tota la pasta que ha guanyat en 23 anys de polític d’alt nivell? Amb aquest tiu ens hem de jugar les garrofes? Un paio que en 23 anys de sous magnífics només ha aconseguit acumular un patrimoni de 69.000 eurus?

Molt més estrambòtic em sembla el cas de la “miembra” Aído

En la parte baja aparece la responsable de Igualdad, con un patrimonio de 38.918 euros, 21.425 de su casa y 17.503 de títulos bancarios, pero debe más de lo que tiene. Bibiana Aído adeuda 109.722 euros.

Una casa de 3,5 milions de pessetes… juas juas i sobre tot… un deute de 109.000? I en què s’ha gastat aquesta senyora la pasta del crèdit? En mobles pel pis?

4 comentaris :

Roger ha dit...

Certament les dades fan riure... No les havia analitzat jo, no. Gràcies per fer-ho!

Gerard Agudo ha dit...

estan tots visquent a la riera d'Argentona!!! pobrets!

Edu Casabella ha dit...

hey, nois, reviseu el vostre valor catastral, o millor encara reviseu el valor catastral del pis del vostres pares, veureu que no té res a veure amb el valor real. el trobareu al rebut del pagament del IBI que el nostre pareciat ajuntament ens envia anualment.

Estic segur que la casa d'en Chaves val cents de milers d'euros però el valor catastral és molt menor ...

Charlie Hi-Hat ha dit...

No té ni cap ni peus tot plegat. És l'enèssim brindis al sol d'en ZP que el fa enfonsar-se una mica més en el pou del ridícul espantós.

Com diu l'Edu, les xifres sobre l'immobilitzat es basen en el valor cadastral. És realment absurd, però seria igual d'irreal que si es publiqués el preu per taxació. Els que teniu un pis de propietat sabeu perfectament que les taxacions són molt subjectives i depenent del que interessi que surti, poden variar de bastants milions. Per tant, ni una opció ni l'altra són valides.

Per altra banda, totes aquestes xifres només s'aproximarien una mica a la realitat si es tingués en compte el patrimoni de les parelles respectives i de les empreses de les quals són propietaris (ambdós), ja que com tothom sap, per temes fiscals i possiblement també d'imatge pública (com en aquest cas) tota aquesta gent té un munt de béns a nom de la parella i de les seves empreses (i fins i tot a nom dels fills. I si no que li preguntin a la filla d'en Bono d'on a tret la pasta per pagar una franquícia de Tous, per exemple).

En definitiva i com diria en Pujol: -això no serveix per res! COF!