dilluns, 2 de novembre de 2009

El futbol es asíN

Els que em viscut el món de l’esport des de disciplines diferents al futbol, el bàsquet en el meu cas, no ens deixa de sorprendre la fal·lera del món “balompèdic” per enquistar-se en problemes de relativament fàcil sol·lució.

Arbitrar/jutjar un esdeveniment esportiu no és fàcil, com tampoc ho és disputar-lo o dirigir-lo. Amb el temps, però totes les disciplines esportives han anat incorporant mecanismes que facilitessin la feina de jutges i arbitres. Començant per l'adequació dels reglaments i acabant per la incorporació d’elements tècnics que facilitin prendre decisions. Se m’ocorren una pila d’exemples però us posaré uns quants del món de la cistella: professionalització dels arbitres, modificacions anuals del reglament FIBA per fer-lo més clar, incorporació del tercer àrbitre, jutge dels 30 segons (ara 24), taulells lluminosos que marquen el final dels períodes, jutge de vídeo, etc… La majoria d’aquestes mesures no existien fa quatre dies!

El futbol, però s’entesta en arrossegar temporada rere temporada els problemes amb els arbitratges, sense molestar-se a trobar-hi sol·lució. Personalment he arribat a la conclusió que la ineficiència arbitral és una cosa buscada i volguda per la majoria d'estaments futbolístics.

Un esport que després de 90 minuts de joc poc acabar 0 a 0 necessita generar situacions com la que fomenta aquesta portada per generar interès. Patètic!

Si el diari està convençut del que insinua té l’obligació moral de denunciar-ho a l’estament esportiu corresponents. Si no en té proves és mereix una querella per difamació del Sr. Villar.

5 comentaris :

Gerard Agudo ha dit...

Igualment encara que posin una mica d'ordre en l'arbitratge el què no es pot fer és acusar sense proves d'una manera tant escandalosa.

Miki ha dit...

Vergonyosa portada

Modgi ha dit...

Denunciar a l'as és denunciar el madrid. i denunciar el madrid és denunciar florentino. a veure qui té collons?

Babunski ha dit...

Portades així les ha fet l'As i l'Sport i el Mundo Deportivo. Parlar de premsa esportiva és una contradicció flagrant. La gent que treballa en aquests mitjans no mereixen el qualificatiu de periodistes.

Pel que respecta els àrbitres, trobo que són dolents, molt dolents. Penso que són futbolistes fracassats que exterioritzen arbitrant la seva impotència o prepotència. I us parlo de la 2aB, que m'empasso molts partits i veig molts arbitratges.

Albert B. i R. ha dit...

Portada vomitiva d'un diari vomitiu.