dijous, 19 de novembre de 2009

Politiqueta

love_politics

En aquests país i en el seu estat continuem abonats a la politiqueta de baix nivell. Aquesta setmana tenim un parell d’exemples de com per enèsima vegada l'integrés de partit i el rèdit electoral són la prioritat màxima, demostrant encara més que la principal funció dels partits polítics és guanyar eleccions.

Exemple 1: L'alliberament de l’Alakrana

Deixant de banda la gestió per part del Gobierno de España de la crisi amb els pirates, que Déu n’hi do! M’agradaria centrar-me en la reacció posterior del partit de l’oposició. El PP demana la reprovació de 3 ministres per la mala gestió de l’affaire . Segurament no li falta raó, però tinc la sospita que la reacció seria la mateixa amb rescat, sense rescat, amb intervenció militar exitosa, amb intervenció militar amb final dramàtic o amb rendició final dels pirates. La qüestió es fotre canya al rival. I mira que ZP es mereix canya per un tub, però veient el baix nivell polític d’un hi altres en fa pena.

Exemple 2: Successions i donacions

Mira que ho tindrien fàcil en aquest tema. No hi ha debat, la unanimitat entre la població i els experts és total. L’impost, en la seva configuració actual, és d’una injustícia aclaparadora. En si mateix per com afecta a les famílies i comparativament per com s’aplica en territoris fronterers. Doncs, no. Amb la sol·lució a sobre la taula i els senyors han de començar a donar-li voltes esperant el moment més oportú electoralment. Uns intentant estirar al màxim el debat per a veure si s’apropen a les eleccions, els altres traient pit stalinista per acontentar la parròquia i els de més enllà dient “si però amb condicions que sé que mai acceptaràs”.

Aneu a pastar fang politiquets de fireta!

4 comentaris :

Puji ha dit...

Prrrrrrtttt!

Gerard Agudo ha dit...

Tota la raó Dani

Albert B. i R. ha dit...

El tema de l'impost de successions farà córrer rius de tinta. Aquest impost representa avui una part considerable dels ingressos de la Generalitat, i sense ell es perd. Evidentment, tot i aquest inconvenient és un impost injust i s'ha de suprimir, però suposo que apuraran al màxim per a poder recpatar quant més millor abans de les eleccions.

Babunski ha dit...

De ben segur que s'inventaran alguna espécie de trampa legal perquè puguin recaptar el mateix. No veig tan clar que l'eliminin l'impost de successions. És que són molts euros!