dimarts, 15 de desembre de 2009

El penal que no és i el país que vol ser

No sé que em fa més mandra, si parlar del penal que segons el reglament és penal però que per tradició no s’hauria d’haver pitat en la vida o del referèndum que amb la llei a la mà no és referèndum però que sens dubte està suposant un sotrac a l’escena política sense precedents.

Sóc poc amic de les teories de la conspiració (i el Villarato és una de les pitjors) i crec fermament que l’explicació més simple és normalment la més probable, així que en el tema del penal ho tinc clar. El futbol és l’esport amb el reglament pitjor redactat i pitjor aplicat del món. El arbitres ho pateixen i els jugadors se n’aprofiten. És l'únic esport que fent trampes pots arribar a classificar-te per un mundial o fins hi tot guanyar-lo. En quant a que sempre pringuen els mateixos, que voleu que us digui, depèn del prisma de qui ho pateix. Si aquest penal es produeix a la jornada dos entre el Mallorca i el Racing, quatre crits a l’ONO estadium i carpetazo. Si el mateix penal es produeix a la final de la Xampions, invasió de camp i extradició de l'àrbitre en qüestió.

La transcendència del partit de dissabte era molt diferent pels dos equips barcelonins, per això la importància de la jugada es relativitza de manera diferent des de un costat i l’altre del Llobregat. Als pericus els hi han “robat” un dels objectius més llaminers de la temporada, guanyar a l’orinal i als culers els han regalat 2 punts (que no 3) en un partit més dels 10.000 que jugaran aquesta any.

En quant al referèndum. Si les eleccions institucionals i amb pressupostos escandalosos arriben a unes participacions del 40-60%, podem dir que arribar al 30% amb els organitzadors dividits i imprimint les paperetes a l'impressora de casa és tot un èxit. El 95% del votants, unes 200.000 persones, van anar a votar SI, si unes altres 200.000 haguessin anat a votar NO la participació hagués estat del 60%!

Tenint en compte que aquest referèndum no és pas el punt d’arribada sinó una aportació més al punt de sortida crec que la cosa rutlla bé. Ara el que toca és ser coherent i afinar el vot a les properes eleccions al Parlament. Que aquestes sí que són de veritat.

3 comentaris :

kanuddao's ha dit...

Com dirien a les 'tonticias' d'A3... así són las cosas y así las has contado.
Hi estic molt d'acord. Passo dels pericos, és el problema de plantejar-te cada temporada només amb l'objectiu de fer un parell de bons partits sempre contra el mateix equip. Al final hi ha vegades que no t'acaben sortint els números.
Pel que fa a la consulta... un dels problemes ha estat plantejar-la 'per' la independència i no 'sobre' la independència (recito de memòria el que diu un amic meu al seu bloc -neobloc.cat-), però això no treu que hagi estat un bon punt de partida per al que ha de ser i serà.

Albert B. i R. ha dit...

Penal claríssim, sense dubte! I que no es queixin, que els hi haurien d'haver expulsat com a mínim a 2.

Charlie Hi-Hat ha dit...

plas plas plas plas plas
100% Agree.