dimecres, 16 de desembre de 2009

Matemàtiques del 13D

13D

Algú continua pensant que la participació no va ser significativa?

Inspirat en un escrit de Ferran Cabrer Vilagut

7 comentaris :

Gerard Agudo ha dit...

Fantastiques dades Dani

stratosergio ha dit...

Faltaría un dato interesante: ¿a qué porcentaje del censo no le fue posible expresar su voto? Porque al % del "sí" aún le faltarían muchos por sumar...

Albert B. i R. ha dit...

Si s'hagués pogut disposar de tots els mitjans d'una campanya normal, els resultats haguessin estat magnífics. Sense cap ajuda, ja han estat molt bons, sobretot a Osona.

Octavi ha dit...

Que n´aprenguin !!!!!!

Carles Mateu ha dit...

Malgrat em sembla un resultat fantàstic, no s'haurien d'extrapolar amb tanta alegria les dades.

La consulta només es va fer a un subgrup dels municipis, aquells on hi ha una forta presencia sobiranista. Aquells municipis més esbiaixats cap al nacionalisme españolista (o per exemple al meu, a Lleida, amb alcaldes clarament españolistes) no es va fer, per tant, l'extrapolació de dades és difícilment sostenible

El que cal fer ara és, veient que la democràcia popular funciona, que la forma del civisme pot imposar-se a la irracionalitat del centralisme nacionalista, anar fent feina, anar explicant el que volem (la llibertat), anar convencent.

Babunski ha dit...

Correcte, correcte.

Ferran ha dit...

Posts i articles com aquest teu, llegits al llarg d'aquesta setmana, m'han ajudat a superar l'estat semidepresiu en què, ho confesso, vaig caure diumenge al vespre.

Ben mirat, no va anar tan malament.