dimarts, 28 d’abril de 2009

Sí, sóc trekkie, què passa!

El proper 8 de maig arriba als cinemes l'esperada XI entrega cinematogràfica de la franquícia Star Trek. Un servidor ja s'ha vist tot els tràilers, s'ha llegit tot els articles que ha trobat i ja frisa per poder veure la nova entrega en pantalla gran. Durant tot aquest temps d'espera he anat comentant la jugada amb amics, companys de feina i coneguts, però NO HE TROBAT NINGÚ (excepte l'amic Charlie) que l'interessi mínimament el tema. Per l'amor de Déu!! On estan el trekkies catalans?!

Vinga anumeu-vos, quin és el vostre capità preferit: Jonathan Archer, James T. Kirk, Jean-Luc Picard, Benjamin Cisko o la Kathryn Janeway?

divendres, 24 d’abril de 2009

Més Sant Jordi que mai

Una vegada més la realitat ens demostra com d'equivocats estaven els gurus catastrofistes de finals del segle XX. "Els llibres desapareixeran!!!" Vaja craks. Mai com ara hi ha hagut tanta gent capacitada per llegi un bon llibre (alfabetitzada i amb diners per gastar en cultura) i mai com ara hi ha tantes possiblitats de trobar el format que més ens convingui (tapa dura, butxaca, online, a l'ordinador, audiollibres...) o el canal que més preferim per aconseguir-lo (llibreria de barri, fnac, amazon.com o el Carrefour).

A aquest gurus rancis* els hi dedico aquest Tube:Son els mateixos gurus que van pronosticar que la tele acabaria amb la radio o que internet acabaria amb la múscia i el cinema.

dimarts, 21 d’abril de 2009

L'eterna llista de la compra espanyola


Font: La Vanguardia 19/04/09

ESTATUT

Pendent de sentència del Tribunal Constitucional tot i haver estat aprovat en referèndum, el que fa témer un conflicte de legitimitats sense precedents. Les al·legacions de l'advocat de l'Estat defensen la constitucionalitat del text amb una interpretació que resta transcendència política i efectivitat als principis essencials. Desenvolupament de l'autogovern, reforma tant de lleis orgàniques i traspàs de competències. Assumptes sobre la taula pendents del vell i del nou Estatut:
 • Inspecció de Treball
 • Biblioteques
 • Observatori meteorològic del Turó de l'Home
 • Ordenació del sector pesquer i activitats marítimes
 • Registre de gestors de multiplex digitals i resolució de conflictes
 • Traspàs de les subvencions socials procedents de la recaptació per IRPF
 • Homologació de la formació de la població immigrada
 • Traspàs dels fons de l'Injuve

FINANÇAMENT


D'acord amb l'Estatut, el nou sistema de finançament de la Generalitat, que havia d'haver estat pactat bilateralment abans del 9 d'agost del 2008, fixa el percentatge de participació de la Generalitat en els impostos estatals. Es desprèn de la norma que en cap cas la solidaritat que aporta Catalunya al conjunt pot situar a Catalunya amb menys disponibilitat de recursos autonòmics que les comunitats que aporten menys o no aporten sinó que reben.

Finançament de la llei de Dependència ajustada al cost de la vida a Catalunya.

INFRAESTRUCTURES I TRANSPORTS
 • Traspàs dels aeroports secundaris de Reus, Girona i Sabadell.
 • Creació d'un consorci mixt per gestionar l'aeroport del Prat en el qual les institucions catalanes tinguin una capacitat de decisió determinant.
 • Traspàs del servei de rodalies de Renfe amb dotació pressupostària suficient.
 • Modernització de la xarxa de rodalies: 4.000 milions d'euros.
 • Desdoblament del tram Montcada-Vic.
 • Connexió xarxa de rodalies-aeroport del Prat.
 • Finançament de l'estació de l'AVE a la Sagrera.
 • Accés viari i ferroviari al port de Barcelona.
 • Soterrament de les vies convencionals a l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Mataró i Girona.
 • Línia orbital ferroviària.
 • Nou contracte-programa per al finançament del transport públic.
 • Rescat de peatges: Martorell, Gelida i Maresme.
 • Ampliació de la N-II en el tram Tordera-frontera francesa.
 • Ampliació de la N-II en el tram Caldes-Maçanet.
 • Corredor amplada mixt Girona-frontera francesa.
 • Variant de Vallirana de la N-340.
 • Eix Pirinenc: Xerallo-Pont de Suert i variant de Gerri de la Sal
 • Variant de Ribes de Freser. Túnel de Tosses.
 • Desdoblament de la N-420 fins a Reus.
FORMACIÓ
 • Traspassos de les beques per a estudis no universitaris
 • Traspassos de les beques per a estudis universitaris
 • Traspàs de l'assegurança escolar
I paro per que ja m'he cansat de copiar, que la llista era més llarga en la versió en paper del diari.

dimarts, 14 d’abril de 2009

Perles dels nous ministres (I)


Avui analitzarem una perla que va deixar a anar la Excelentísima Ángeles Gonzalez-Sinde (EAGS ... que llegit al reves és SGAE) fa un any a una entrevista al ABC.
"Hay que organizar completamente la difusión y la copia de las obras. No puede ser que los vendedores de equipos y los fabricantes cuenten con todo el beneplácito y el apoyo de la sociedad y en cambio quienes generan contenidos se queden sin recibir dinero por su trabajo(2). Si pudiéramos entrar en los supermercados y llevarnos las cosas sin pagar sería una catástrofe(1). La piratería no la compensa el canon. ¡Sólo son unos céntimos! (5) Mientras, el gran beneficiado es el que fabrica todos estos sistemas y el que vende la línea de ADSL. Y como los anglosajones van a seguir generando contenidos(4), la cultura en español va perdiendo espacio(3)."
Al loro:
(1). L'analogia del supermercat és nefasta. Agafar alguna cosa del Carrefour i no pagar-la és il·legal, la còpia privada és legal.
(2). Ens podria dir la ministra quanta gent treballa al sector audiovisual espanyol sense cobrar?
(3). Algú recorda l'última vegada que va descarregar-se alguna pel·lícula/serie de producció espanyola?
(4). Si als alglosaxons els continua sent rentable continuar generant continguts encara que Internet existeixi, com és que als espanyols, no? No tindrà alguna cosa a veure la qualitat de la producció?
(5). Quina poca vergonya, es pensa la ministra que no sabem multiplicar o què? Els SMS només costen 0,15 cèntims i són un negoci tremendament lucratiu. Quants cèntims s'esbutxaca l'Estat amb els milers de CD i DVD que s'utilitzen amb propòsits professionals o personals i no involucren obres amb copyright?

És tremendament demagògic que aquest tema el tracti recurrentment el Ministeri de Cultura quan en realitat estem parlant d'un sector industrial que és incapaç d'aprofitar l'aparició del mitjà de comunicació més revolucionari després de la impremta. Sèries de culte com Lost són un exit mundial (tot i que nomée s'ement als EEUU) gràcies a que internet fa de caixa de resonància de la seva altíssima QUALITAT.i CREATIVITAT Quants dolars deu rebre en senyor JJ Abrams en concepte de subenció del "ministeri de cultura" dels EEUU? Zero, bàsicment per que dels 17 "ministres" que té el gobern dels EEUU no n'hi ha cap que s'ocupi de "cultura".

dimecres, 8 d’abril de 2009

Aneu votant socialista, aneu


El 9 de març de 2008 va quallar el "si tu no vas ells tornen" i el "si guanya Zapatero guanya Catalunya" i els catalanets van regalar als socialistes 25 diputats plug&play d'última generació (llestos per endollar i utilitzar) i equipats amb CoreDuo (mig cor a Catalunya mig cor al PSOE).

En aquell moment la líder de la marea socialista, la Carme, ens va dir que "serien decissius" i amb la pila de coses que teniem per fer tancar amb el govern de l'estat alguns ens ho vam creure: aquest xocots ens ho apanyen en quatre dies... competències, rodalies, estatut, finançament...

Tururut. El primer equip de govern que va engegar Zapatero ha estat donant llargues als negociadors catalans sense cap mena de vergonya i ara, un any deprés de veure que els "25 del patíbul" són uns esclaus de "l'aparell" tenim una renovació de carteres que espanta.

Al loro!

Elena Salgado (Economia): després de marejar i fustigar a en Castells des del Ministeri d'Administracions Públiques ara ho podrà fer molt millor des d'Economia. A més a més ara podrà fer servir amb Castells la mateixa excusa que han fet servir tots els nostres jefes per congelar-nos el sou aquest any: "Em sap greu però aquest any amb la crisi no podrem arreglar el teu tema".

Chaves (Coperació Territorial): un president de comunitat autònoma que considera un ascens passar a ser ministre ja deixar clar quina és la seva concepció de l'Espanya plural. I on me'l coloquen? Doncs a Coperació Terriotorial. Jugada mestra. Un senyor que deixar clar que el seu càrrec de president no és res més que una feina a temps parcial per acosnseguir un lloc a un "govern de veritat" haurà de conseguir la quadratura del cercle territorial. De pas clar, deixa uns anyets el seu hereu per que es pugui donar a coneixer des de el càrrec per les properes el·lecions autonòmiques (el clàssic traspas de poders socialista).

Ángeles Gonzalez-Sinde (Cultura): la nova ministra de cultura té a l'hemeroteca perles com "existe marginación del castellano en algunas comunidades, aunque pueda sonar políticamente incorrecto. Hay autonomias donde los niños saben desenvolverse sólo en su lengua materna".

Bé, fredament un podria replicar que "evidentemente señora, en Castilla, Extremadura o Madrid los niños saben desenvolverse SÓLO en su lengua materna, no como en Catalunya que saben desenvolverse en más de una lengua", però suposo que la cosa no anava per aquí quan va fer aquestes declaracions o quan va firmar el manifiesto por una lengua comun. Així que ho tenim una mistra de cultura inculta o és una taliban de la "lengua comun". Susto o muerte.

José Blanco (Fomento): més PSOE al govern. Sembla que tingui més llums que la Maleni però em temo que el seu coneixement de la materia tendeix a zero. Ja podem esperar sentats la transeferència de rodalies.

Apa que estarem distrests.