dijous, 6 de maig de 2010

pseudo-democràcia

caricatura de Tomi Müller

Ves per on que la discussió sobre la constitucionalitat de l'Estatut de la Comunitat Autònoma de Catalunya està posant sobre la taula alguns debats força interessants sobre la pròpia Constitució espanyola i sobre la (suposada) democràcia d'aquest país. El judici a Garzón, per revisar els crims del franquisme es una altre element que ajuda a fer viu aquest debat, per exemple.

Afegeixo una reflexió més que exposa Lopez Tena a l'Avui:

L'alcalde Hereu és hereu de l'anterior alcalde Clos, com aquest fou hereu de l'anterior alcalde Maragall, i aquest va ser hereu de l'anterior alcalde Serra: només Narciso Serra ha estat els darrers trenta anys elegit pel poble no sent alcalde hereu; tots els altres van heretar el càrrec i des del càrrec van presentar-se per primera vegada a les eleccions.

No us fa pensar en el trunyu de pseudo democràcia que patim? Segur que coneixeu una pila de casos d'alcaldes hereus.

La resta de l'article aquí

4 comentaris :

Babunski ha dit...

Democràcia, el que es diu democràcia no ha existit mai en aquest país. O és que acàs podem triar democràticament el nostre dret a l'autodeterminació?

Gerard Agudo ha dit...

El problema és que la gent es queixa al principi com el dret a pataleta i després ja ho deixen estar pq ni tant sols l'oposició lluita pq no sigui així.

Albert B. i R. ha dit...

Aquesta caricatura, amb la cara ben inflada, demostra el caràcter del personatge. El greu del que has dit és que la gent, després, els ha anat votant. I això que els dos darrers més llastimosos i incompetents no podien ser!

Abogada en Bcn ha dit...

Ara ja no puc ni veure'l a aquest home...no puc...