dimarts, 13 de juliol de 2010

68 de 135

parlament

Dissabte passat, el 10J, molta gent va expressar-se al carrer. Manifestant-se per Barcelona, penjant banderes als balcons de casa, twittejant, al facebook, etc… En conjunt va ser un gran gest, una gran manifestació de voluntat popular, un gran crit popular.

La ciutadania va trobar el motivació necessària i va tenir els líders adequats (genials la gent d'Òmnium) per organitzar una de les major mobilitzacions populars dels últims temps

Dit això, aviat vindrà 'l’hora de fer el gest realment significatiu. La propera tardor hi ha eleccions al Parlament i aquesta és la manifestació que realment por ser determinant. A aquestes latituds em decidit per dotar-nos d’una democràcia representativa, cosa que vol dir que el poble tria uns representats que queden legitimats per prendre decisions en nom de tots els ciutadans (hagin anat a votar o no).

I aquesta és al gran pregunta: quanta gent esta disposada a mobilitzar-se el dia de les eleccions? Trobarà tothom la motivació necessària i els líders adequats?

Les passades eleccions hi havia 5.212.444 ciutadans cridats a les urnes i només 2.959.027 van decidir exercir el seu dret a vot. Com sempre tots els politics van fer referència a la baixa participació (56,77%) tot dient que prendrien nota. Romanços, tots sabem que no hi ha res millor que poder fer la teva feina sense que el teu ‘jefe’ et pressioni. I els politics ho tenen clar. Com menys gent voti menys pressió a sobre d’ells. Si 1.500.00 persones al carrer han estat un sotrac per la classe política difícil de manegar imagineu el ‘cangelo’ que els agafaria amb més de 5.000.000 de vots a les urnes.

La composició del proper Parlament tindrà el mandat i la responsabilitat de gestionar un període (2010-2014) que se’ns presenta políticament interessant. No podem deixar escapar l’oportunitat d’influir amb els nostres vots en aquestes decisions, així que si us plau, si vau ser capaços d’aguantar 3h sota al sol de Passeig de Gràcia feu el favor d’anar a votar a la tardor. I si pot ser fileu prim a l’hora de triar.. almenys a l’hora de triar 68 dels 135 escons.

2 comentaris :

serx ha dit...

el gran problema de tot plegat és que ara mateix no hi veig cap líder que tingui els collons d'agafar la força de la mani de dissabte (a la qual es van ajuntar moltes idees diferents, ja que uns anaven per un millor autogovern, uns altres per fer una crida a la independència...).
Els que estan ara al govern ja ens han demostrat que no serveixen per res, i els de l'oposició, només ens quedaria CIU i va per lliure a l'hora de parlar amb madrid....
així doncs, algún candidat i equip nou per votar??? i com algú digui en Laporta, ja me'n vaig del païs!!!

Albert B. i R. ha dit...

Cap dels partits amb representació parlamentària farà el pas. Si finalment tira endavant la candidatura unitària de l'independentisme, ja tindrem a qui votar!
Sobre el Laporta, ha estat l'únic capaç de plantar-los cara. Si tenim com a objectiu la independència i ell és independentista, on és el problema? Per què no votar-lo?!