dimecres, 29 de setembre de 2010

Anacronia general #copdemall29s

TGSE00933_m

Unes quantes píndoles d’opinió després de reflexionar sobre la vaga i després de les primeres impressions copsades aquesta matí.

Motius per estar emprenyat/preocupat no en falten, motius per protestar en sobren. Quedi dit.

Fer una vaga local quant estem davant d’una crisi global no sé si ens portarà gaire lluny. Que consti que per mi, fer vaga a 10 països de la UE em continua semblant una reacció local.

Tinc la sensació que és més radikal i anti-sistema anar treballar avui que fer vaga, per que en el fons els sindicats majoritaris han acabat formant part del “sistema”.

Al segle XXI, el concepte de consciencia de classe fundat el segle XIX està bastant superat, em temo. M’imagino que un arquitecte amb despatx a la plaça del Rei de Barcelona deu tenir poques coses en comú amb un treballador de la Seat. I tots dos són treballadors (en el terme modern del concepte)

Les vagues poden funcionar en una societat industrial, però en una societat post-industrial com la nostra no té massa sentit.

Avui hi ha una pila de gent que no pot exercir el seu dret. Hi ha gent que vol fer vaga i l’hauran coaccionat per no fer-la i moltíssima gent que vol treballar i no podrà o no la deixaran. Així que crec que queda demostrat que el concepte de vaga és molt pervers.

Escoltarem “Zapatero dimisión” a les manifestacions d’aquesta tarda?

5 comentaris :

Oscar ha dit...

Totalment d'acord.

I evidentment sentirem "Zapatero dimisión", però immediatament després de les manis els líders sindicals s'afanyaran a dir que la vaga no ha estat contra el Govern, com ja han fet fins ara.

En fi, que ZP dimisión però tots votaran PSOE perquè són el mateix.

Charlie ha dit...

...com a mínim UGT, Òscar.

Totalment d'acord, Dani.

Puji ha dit...

Està claríssim que el model està caducadíssim. Calen noves formes de reivindicació i pressió, i com apunta l'Oscar al seu post, aquestes han de ser 2.0.

Clint ha dit...

Certament caldrà veure com tots aquests sindicalistes es comporten en campanya electoral...tots als mítings del PSOE

denke ha dit...

Tens tota la raó...
La vaga va servir com a catársi potser (i ho dubto). Pero no aporta solucions ni afovereix el debat (i menys aquesta que va tard i malament).
Els sindicats son part integrada dels sistema. Uns sindicats que, ademes, no vetllen per "els treballadors", sino per "els SEUS treballadors", no em serveixen. Ho he dit mil cops, ¿per que no reclamem, com a societat, millores per als autónoms? (jo no ho soc, ni cap familiar o amic ho es) Ells son l'actiu económic mes important que tenim!