dimarts, 21 de desembre de 2010

democràcia 2.0


En el moment d'escriure aquest post la web de RTVE està retransmetent les votacions de la comissió parlamentaria del Congres. Avui és l'últim dia de feina del congressistes abans de final d'any i aquesta comissió serveix per donar sortida a tot un seguit de lleis de manera ràpida. El que es pot veure es tremendament avorrit, un senyor dient "disposiciones transacionales 34, 25" i tot de congressistes votant a mà alçada. Però aquesta retransmissió està tenint un seguiment espectacular via twitter amb el hastag #sindegate ja que en qualsevol moment es procedirà a votar la disposició que incorpora l'anomenada "llei Sinde" al cos de la Llei d'Economia Sostenible.

Quantitat de gent està seguint en directe un acte parlamentari que mai de la vida mai ningú no s'havia ni mirat, que segurament no sabien ni que existia. Moltíssima gent s'està expressant de manera instantània sobre el que els representants del poble estan decidint. I tot això gracies a les noves tecnologies, a les xarxes, a la lliure iniciativa de moltíssims individus i a eines creades per gent amb empenta, iniciativa i molta creativitat.

Enrique Dans explica en el seu llibre que "Tot canviarà", però em temo que tot "ja està canviant". La democràcia 2.0 està cada cop més a prop.

Algunes de les piulades que es van sentint:


cómo disfrutan del iPhone4 que les compramos entre todos a estos cabrones!!

Los jodidos están Jugando al ANGRY BIRS.

Si se aplaza la votación de la por falta de apoyos, exijo que se repita el sorteo de Lotería hasta que salga mi número.

Vaya trogloditas, les falta votar por aplausómetro. Informatizad eso por Dios!!!

Alguien se cree que los que levantan el brazo saben lo que están votando en cada ocasión? Es disciplina de rebaño

Así funcionan las comisiones en España: con cuadernillos, manos alzadas y contando a ojo de buen cubero

1 comentari :

El porquet ha dit...

Uns fent piulades i els altres aixecant les mans... alguna cosa no va a l'hora.