dimarts, 22 de febrer de 2011

urbanisme kamikaze

IMG_20110221_150218

Al districte 22@ de Barcelona, on treballo, l’ajuntament esta fent un desplegament massiu de carrils bici. Sincerament, crec que amb aquesta política el consistori està posant en risc la vida dels seus ciutadans.

Els carris bici que estan pintant a tort i adret són carris de doble sentit pintats a carrers d’una sola direcció de la marxa per a la resta de vehicles. És a dir, metre que cotxes, motos, camions i autobusos nomes poden circular en un sentit, pel mateix carrer els ciclistes poden circular, pel mateix costat de la calçada, en els dos sentits. Hom pot pensar, ah! molt bé així s’aprofita més l’espai. Pot ser sí que s’aprofita més l’espai però la situació que es crea a les cruïlles és si més no peculiar: els vehicles arriben a una cruïlla, fan l’STOP i tot indica que cal mirar a un dels dos costats, per on un espera que apareguin els possibles vehicles que cal deixar passar. Alerta! En contra de tota lògica poden aparèixer bicicletes per qualsevol dels dos costats! I a les cruïlles amb semàfors els risc encara és més elevat…heu vist mai a un ciclista respectar un semàfor en vermell?

Fins aquí un pot dir, home és qüestió de setmanes o mesos i tothom s’acostumarà a aqueta raresa. Bé potser. Però passem a la fase dos del desplegament: en un altre prodigi de genialitat l’ajuntament ha decidit “complementar” els carrils bici amb una mena de protuberàncies negres i grogues. Objectiu? Ho desconec. Un pot pensar: deu ser per protegir el carril bici, no?

Voleu dir? Aquests trossos de cautxú negre no són més que un obstacle a la via pública. Per als ciclistes és un perill ja que poden ensopegar amb ells i acabar a terra (o contra la vorera o sota les rodes d’un camió de BCNeta). I com a barrera per evitar que els cotxes envaeixin el carril bici fan riure. Si jo em despisto i em desvio, el més probable és que les rodes del meu cotxe passin entre topall i topall. O pitjor, que una de les rodes toqui un dels topalls i encara perdi més el control del meu vehicle.

Aquest humil enginyer no acaba de veure clara l'estratègia de l’ajuntament, algú amb més lucidesa podria il·lustrar-nos?

5 comentaris :

Oscar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Oscar ha dit...

Al carrer on jo treballo passa exactament això amb un handicap afegit: el carril bici està entre la vorera i els cotxes aparcats.

Quan surten els cotxes dels pàrquings és un drama, perquè primer has de vigilar els 2 costats per on poden venir ciclistes i, després, t'has de quedar amb el cotxe parat envaïnt el carril bici per incorporar-te a on passen els cotxes

Abac ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
abogadaenbcn ha dit...

Aquí un usuària... bé ja ho vaig comentar al blog, jo dels carrils bici que comparteixen espai amb els cotxes "no en vull saber res". Són un perill.

Ja ho sospitaven, no? que a aquest ajuntament hi ha uns quants que ... bé...que no sé d'on treuen les idees...

El porquet ha dit...

Però deu ser guai, esnob i pijoprogre, per això triomfa en aquest cony d'Ajuntament.