dimecres, 15 de juny de 2011

El Parlament no es pot aturar


Els passat 28 de novembre 3.021.706 catalans van emetre el seu vot a alguna de les candidatures que es presentaven per constituir la IXa legislatura del Parlament de Catalunya. Gairabé el 60% del poble va parlar. Aquell mateix dia 2.095.122 es van abstenir i 92.331 es van votar en blanc.

D'aquests 2.095.122 de ciutadans no sabem que en pensen, van decir callar quan podien parlar. Però fins hi tot suposant (que ja és molt suposar) que tots estiguin en contra del sistema i per això no voten, no podem obviar que són 1.000.000 de ciutadans menys dels que sí van confiar en els sistema parlamentari.

El que es va iniciar el 15M a les places era molt potent com ideal i com a sotrac a la societat, però pretendre aturar el funcionament legítim del Parlament no és democràtic (per molt imperfecte que sigui el nostre Parlament). No ho és, i punt.

2 comentaris :

Oscar ha dit...

Plas, plas, plas!
Prepara't perquè et cauran pals per tots costats.

Ferran ha dit...

Val a dir, perque és una dada interessant, que la immensa majoria dels que anem a votar ho fem sota dues circumstàncies molt significatives:

1. tapant-nos el nas, i
2. escollint la papereta que fa menys pudor.

Els números canten, però no menys que els fets. I aquests fets són enormement preocupants.

El pitjor del que està passant no és bloqueig al Parlament.sí, bloqueig al Parlament. no El pitjor és el que hi ha al darrera; això sí mereix anàlisis per part de tots, començant pels mateixos parlamentaris que avui, avui sí, s'han reunit al Parlament, indignats perque la gent, emprenyadora com és, cada dia n'està més tipa.