divendres, 28 de gener de 2011

Whatever

Deixant a banda de que es tracta d'un spot publicitari que segueix la màxima de "en temps de crisi parla d'optimisme i en temps de bonança apel·la a la solidaritat", cal reconèixer que els creadors d'aquest anuncia han fet un treball genial. Emociona... "por cada muro que existe...se ponen 200 mil tapetes de Bienvenido". Gràcies a la @mireia (a veure si et fas un twitter ja!).
I'm free to be whatever I
Whatever I choose
And I'll sing the blues if I want

I'm free to say whatever I
Whatever I like
If it's wrong or right it's alright

BON FINDE

dimecres, 26 de gener de 2011

D'allà d'on vinc

Espero que el demagog de Javier Arenas no arribi mai a governar la terra que va veure nàixer els meus pares i avis.

Gracies Monzó per la teva brillant reflexió (article sencer).

Arenas y los suyos –y la mayor parte del PSOE también– desean una Catalunya en la que los inmigrantes, vengan de donde vengan, lo sean a perpetuidad. Si son andaluces los que llegaron aquí en el sevillano, con su famosa maleta, pues que lo sean ellos y todos sus descendientes. Les encanta que, generación tras generación, sigan sintiéndose extraños en la tierra en la que nacen. Y que sean ellos los que integren a los indígenas a su cultura, para, así, diluirse todos en un país de inmigrantes eternos, culturalmente teledirigidos por las cadenas de telebasura: ellos, sus hijos y los hijos de sus hijos. De esa forma –calculan Arenas y los suyos, y los otros, y los de más allá– dispondrán por los siglos de los siglos de una suculenta bolsa de votantes amargados, fruto del recelo que les inculcan hacia el repugnante país en el que viven.

dijous, 20 de gener de 2011

Què vol dir ser creatiu?

Pels que treballem al món de la recerca i la innovació vídeos com aquest ens generen una barreja d'admiració i enveja sana.

What is being creative? from Kristian Larsen on Vimeo.

A reflection on What it means to be creative. Featuring a phone design-concept.

Original music by Palmer Taylor blackdoveaudio.com


dilluns, 17 de gener de 2011

Ja no queda més "cafè per alguns"

Sembla que fa dos dies es va acabar el "café para todos" i els dos principals proveïdors (PP i PSOE) s'han posat d'acord en que ens hem de passar al te o al poniol-menta (en aquest temes sempre hi estan d'acord).

Que el sistema autonòmic espanyol és una cosa estranya que no és ni "chicha" (estat federal) ni "limonà" (estat centralitzat) i que no s'aguanta per enlloc és prou sabut i debatut. Llegiu aquest article al respecte que em va semblar demolidor.

En el fons el sistema actual no és cap sistema. És poc més que la suma d'uns quants "parxes" conglomerats al llarg del temps segons la conjuntura política del moment. Primer cal aclarir que no és realment "cafè per tothom", seria més exacte anomenar-lo "cafè per a gairebé tothom", ja que bascos i navarresos en queden al marge. Ells van al seu rollo des del primer dia i a Espanya sembla que ningú no li faci nosa. Sabíeu que País Basc i Navarra són les úniques autonomies espanyoles que tenen reconegut el dret a unir-se, si ho creuen oportú, mentre que la resta tenen explícitament prohibit (via Art. 145.1 de la Constitució) la possibilitat de federar-se? Un article fet potser a mida per blindar que mai torni la Corona d'Aragó/Països Catalans?

Mort el dictador, a Catalunya i al País Basc totes les forces de lluita democràtica surten de la clandestinitat i es posen a reclamar drets nacionals. Amb el canguelo del moment UCD i PSOE es treuen de la màniga les autonomies. Els bascos triomfen, els catalans es pensen que han triomfat, els gallecs acaben entrant al TOP-3 de comunitats històriques i Andalusia es mobilitza per com a mínim entrar en zona UEFA. A partir d'aquí... barra lliure. Comença a aplicar un principi universal: si a tu t'ho donen jo també ho vull (encara que no sé per a què ho faré servir).

Total, que acaba tenint comunitat autònoma fins hi tot Madrid D.F. i als dissenyadors de banderes i compositors d'himnes se'ls hi gira feina. Molts es creuen que el sistema que han parit és un invent de la hòstia i es posen a desplegar-lo, però no triga gaire en aparèixer la Guardia Civil (todo ehr mundo al zuelo ñoco!!) per recordar-nos a tots qui mana realment. I ja tenim el primer gran "parxe" autonòmic, la LOAPA (donde dije digo, digo Diego... si pero, no... bla, bla). De fet la LOAPA i el que es fes amb les autonomies li relliscava bastant a tothom excepte a catalans i bascos que van aconseguir que es declarés inconstitucional. Les cartes ja estaven sobre la taula.

A partir d'aquí Catalunya comença a reclamar competències i tornem-hi: si tu les reclames jo també (tot i que no m'ho havia plantejat mai). Catalunya es posa a reformar el seu estatut: ah! "pos" jo també i faré un cortar-pegar del teu que es veu que tu domines en el tema.

Però clar els sistemes ineficients es poden dissimular en temps de bonança o mentre la mamella d'Europa va donant, però a la que explota la bombolla immobiliària i la bombolla del crèdit barat, també explota la bombolla autonòmica. I ja hi som, PP i PSOE es tornen a alinear per donar canya a les 17 autonomies...o no? Bé potser a les 17 no per que dues ja hem vist que juguen a part i Espanya té assumidíssim que País Basc i Navarra són un parèntesi en el seu mapa territorial. Canya a les altres 15 doncs... o no? En el fons, quantes de les altres 15 autonomies tenen vocació d'autogovern més enllà de crear càrrecs públics a tort i a dret?


Galícia sembla que fa temps que ha renunciat, el sud s'adaptarà al que vingui mentre puguin continuar gaudint d'un dèficit fiscal positiu que consagri el model subsidiari actual, els arxipèlags els preocuparà que es tingui en compte la seva especificitat i poc més, el governants valencians els veig venent-se per un plat de llenties, Ceuta i Melilla són una broma, Les Castelles i Madrid en el fons ja són l'Espanya-estat i amb les CCAA del nord tot es questió de seure's hi parlar-ho.

Així que efectivament, com tantes altres vegades, el "problema autonòmic" no és res més que un eufemisme de "el problema català". L'única CCAA de règim general que realment té vocació d'autogovern sense límits, l'única CCAA de règim general amb un sentiment d'independentista rellevant, l'única que no acceptarà ni un pas enrere.

Si al bar on aneu normalment per inèrcia històrica se li acaba el cafè, no canviaríeu de bar? O millor, no us el faríeu a casa i al vostre gust amb la Nespresso que us podríeu comprar amb el vostres propis diners? Jo ho tinc clar: CA, CA-FE, CA-FE-DE-CAP-SU-LES!

dijous, 13 de gener de 2011

Resoldre Sudokus amb Google Goggles


Evidentment ho he comprovat per mi mateix, per que un avenç de tanta magnitud en l'evolució de la ciència no podia quedar sense verificar.. i funciona!!

dilluns, 10 de gener de 2011

Canon digital by JC Rodríguez Ibarra

No m'hagués imaginat mai que podria estar tant alineat amb l'expresident d'Extremadura en cap tema. Però clar, no sabia que JC tenia una visió tant encertada del que són les Tecnologies de la Informació. L'article val la pena, no diu res de nou, però val molt la pena descobrir com pensa aquest home.

Canon digital · ELPAÍS.com: "Siempre que aparece una nueva tecnología, o siempre que el progreso ordena hacer nuevas cosas, algunos ciudadanos se sienten perjudicados y desorientados por lo que esa tecnología significa para el futuro de sus negocios o de sus formas de ganarse la vida."

dimarts, 4 de gener de 2011

Posar portes al camp

Megaupload dispara su tráfico en Francia a causa de la ley contra el P2P: "Megaupload dispara su tráfico en Francia a causa de la ley contra el P2P

Como era de esperar, la ley contra el intercambio de archivos en Francia ha dejado las primeras consecuencias y no han sido precisamente que los usuarios hayan dejado de descargar o visualizar contenidos protegidos con copyright. El uso del P2P en el país galo ha decrecido dando paso a las descargas directas como solución para los internautas."