dilluns, 5 de novembre de 2012

La meva porra pel #25N - EspaiDómetre I

Encara falten uns dies per l'inici de la campanya electoral però ja estem inundats d'enquestes i sondejos. Crec que aquesta vegada els estadistes estan fent més "piruetes" que mai. Amb enquestes que presenten un error al voltant del 3,5-3,7% afinar en unes eleccions tan obertes és molt difícil. I a més encara falten les dues setmanes de campanya que personalment crec que tindran el seu pes en la tendència de cada partit:

CiU: estan en mans de Duran i Lleida, si calla aniran fent, si xerra la lia.

PSC: com més se'n parli d'ells i com més hagin de parlar a l'escena pública més evident es farà el seu desordre. La campanya els perjudica per que es veuran obligats a repetir que no són el PP i que no són CiU i que no són ERC, sense oportunitat de poder dir què són.

ERC: traurà profit de la campanya, el seu candidat gestiona bé la seva imatge pública, convenç i compten amb l'avantatge psicològica de ser un partit que va de menys a més.

ICV: el seu candidat també agrada als seus fidels i pot encandilar PSCeros sense rumb.

PP: seguiran amb el discurs de la por hi arreplegaran algun votant del PSOE. S'hauran de defensar de C's i atacar a Mas. Al PSC l'ignoraran.

C's: un altre candidat amb bona oratòria. Convencerà a més d'un i de dos votants del PSOE i algun del PP.

El nivell de participació és determinant per les aspiracions del partits que fregaran el 3% de vots. Les CUPs i SI depenen molt d'aquest aspecte.

SI: ja hi ha altes formacions que ocupen el seu espai i el defensen de manera més centrada i menys histriònica (ERC i CiU). Formació nova que va agafar els vots prestats d'altres formacions, ara aquests vots tornen als seus orígens. Si superen el 3% poden fer variar el repartiment de la circumscripció de Barcelona.

CUP: el diputat de Girona pot venir d'un grapat de vots

Dit això, em mullo i aquí va la primera onada de l'EspaiDometre (la meva porra pel #25N). Considerant que ERC i C's aniran a més, SI es quedarà fora i les CUP aconsegueixen diputat per Girona.

3 comentaris :

El porquet ha dit...

Molt optimista et veig amb el segon lloc d'ERC... en tot cas, com la clavis et veig de tertulià amb el Basté!

Gerard Agudo ha dit...

De moment estic escoltant a tots els candidats gràcies al curro.

De moment:

Mas: va amb la feina feta i el discurs apamat. Duran és lúnic que els frenarà de la majoria. La qual cosa no sé fins a quin punt ja els va bé. Té tan clara la victòria que parlar de retallades no li causa problema.

Junqueras: fot discursos de professor d'Universitat que ho és per lo bo i per lo dolent. en les preguntes directes fora de discurs és molt clar amb la seva idea.Coneix la micropolítica per ser alcalde de st.Vicenç dels horts i això l'apropa bastant als problemes reals. Juga amb la independència sense el liberalisme de Mas.

Navarro: Ha de creure's la seva idea, acusa ciu que no explica el camí a seguir per la independència però ell no explica com farà que espanya canviï la constitució. Ell no té en Duran té el PSOE. S'adona que ICV li prèn vots pq avui ha parlat d'eocnomia verda i vol els catalanistes sense crespar als españolistes ex. volem primer el corredor mediterrani però després tb el central.

Demà més amb Camacho i Tena.

provesproves ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.