dilluns, 19 de març de 2012

Els Angels animen la Marató

Les 9:30 del matí no sembla una hora massa propícia per al rock n' roll. Sobretot el matí que canvien l'hora i es dorm una hora menys.
Però diumenge es corre la Marató de Barcelona, i els Angels of Mercy serem al punt quilomètric 18,4, a la cantonada entre Meridiana i el carrer Navas de Tolosa, fent retronar els hits dels Dire Straits per animar els corredors, els qui els vagin a donar suport i els veïns que estiguin dormint. 

I tu? Vindràs?

 

dimarts, 13 de març de 2012

Com lluitar contra WhatsApp?

JOYN, aquest és el servei en el que les operadores estan treballant conjuntament per evitar que Whatsapp es quedi amb tot el pastis dels SMS... la guerra està servida. Molt aviat a les pantalles dels seus smarphones.


Teniu un bon anàlisis a aquesta web

 

dijous, 8 de març de 2012

Desactivació del sistema de caixes català [infografia]

Procés que han seguit les 10 caixes Catalanes per acabar convertides en 4 bancs (només un de català). Com entitats d'estalvi centenàries i arrelades al territori han acabat engolides per la maquinària bancaria espanyola.

dijous, 1 de març de 2012

Sigles pels propers anys #MWC12

Ara que el Mobile World Congress 2012 arriba al seu final us poso quatre pinzellades de les sigles que crec que hauríeu d'anar assimilat de cara als propers mesos/anys. No pretenc fer de pitoniso, però aquesta industria no para i els propers anys sentirem a parlar d'algunes andròmines noves. Deixo de banda temes com smartphone o App per que suposo que ja les teniu prou assimilades i em centro en tres sigles "noves": M2M, NFC i LTE

LTE (Long Term Evolution): popularment conegut com 4G. No és res més que l'evolució de l'estàndard que defineix com han de ser les xarxes i els terminals mòbils per tal de ser capaços de rebre i enviar dades a molta més velocitat que l'actual. L'estàndard defineix velocitats des de 2 o 3 Mbps fins a velocitats superiors al 300Mbps de baixada cosa que obre la possibilitat, per exemple, a transferir vídeo d'alta qualitat o pujar documents al "cloud" de amanera ràpida. A casa nostra, els operadors han començat a adaptar les seves xarxes tímidament a aquest nou sistema i els fabricants de dispositius comencen a comercialitzar mòbils i modems. Caldrà veure quina és realment la demanda d'aquests grans amples de bada per part dels usuaris.


M2M (Machine To Machine): també conegut com "l'internet de les coses". Darrera aquestes sigles no s'amaga altra cosa que el concepte de que no només siguem les persones les que estiguem connectades a Internet sinó que també "les coses" s'hi connectin. La flota de taxis de Barcelona o les cafeteres Nespresso que tenim a casa tindran la capacitat de connectar-se i informar de les dades necessàries per gestonar les revisions dels vehicles quan correspongui o demanar càpsules noves si així ho hem decidit prèviament.

Penseu en la quantitat de "coses" que podem arribar a connectar... els sistema de reg de la segona residencia per gestionar-lo via web, flotes de vehicles de missatgeria per optimitzar el seu recorregut en temps real, els comptadors de la llum, l'aigua i el gas per que donin lectures reals cada setmana, els contenidors de la brossa per que avisin de que estan plens, les faroles d'una ciutat per optimitzar el seu consum, monitors de constants vitals per gent gran que avisin si pateixen una caiguda o una baixada de tensió, o que el vostre cotxe avisi a la vostra calefacció i al vostre equip de música de que arribareu en 20 minuts a casa i voleu que us rebi amb una temperatura de 22º i amb el Nessun Dorma sonant a tot drap.


NFC (near field comunication): novament un estàndard. En aquest cas defineix una manera simple per que dos aparells, que estant propers l'un de l'altre, es puguin comunicar entre ells directament, sense necessitat de cap xarxa. Per exemple: un telèfon i una màquina expenedora de cocacoles. De fet, no cal que tots dos dispositius siguin aparells electrònics "actius". Es pot donar la comunicació entre un dispositiu actiu (el meu smartphone) i un altre de passiu (l'etiqueta d'una camisa del Zara). 

Això obre el camp a tot un seguit d'aplicacions en les que calgui identificar o ser identificat de manera ràpida i segura. Aquesta tecnologia acabarà aglutinant tots aquells serveis que ara fem amb targes identificatives (entrar al métro o a l'oficina), codis de barres (inventariar productes) o targes de crèdit (pagar productes a la botiga), a dins del nostre smartphone. 

Un exemple: al meu mòbil podria tenir perfectament registrat i identificat un servei de pagament de dèbit amb Visa Electron i el meu banc, un servei de pagament a crèdit amb American Express, un servei de pagament online amb PayPal, una tarja regal de 100€ de Massimo Dutti, una T-10 de TMB i evidentment la factura del meu operador.

Al matí al quiosc compro el diari i pago apropant el telèfon a la caixa registradora a compte de la Visa Electron, entro al metro apropant el mòbil a torn a compte de la T-10, pago la reparació del cotxe a crèdit amb l'AmEx, em compro una camisa nova a compte de la tarja regal de 100€ i passo per una botiga Orange a comprar una funda pel mòbil i la pago a compte de la factura de final de mes. A cada operació només cal que seleccioni el mitjà de pagament i apropi el telefon al lector NFC de la botiga.
Us poso també una taula resum de les tendències futures, elaborat per la consultora http://www.rocasalvatella.com