dijous, 28 de juny de 2012

Des de Google al món (I/O 2012)


Ahir vaig estar seguint una estona la sessió d'obertura (keynote) del congres de desenvolupadors de Google (Google I/O 2012) on es van presentar les principals novetats de l'empresa. Mentes escoltava els principals directius de la companyia americana em venien unes quantes reflexions al cap.

Em preguntava quants directius d'empreses espanyoles o catalanes serien capaços de parlar amb tanta seguretat i coneixement dels seus productes en públic. I quants d'ells estarien disposat a fer-ho a peu dret, sense faristol ni corbata que els protegís. Cap corbata ni vestit en tota la conferencia on participaven els directius sènior d'una de les companyies més importants del món! Em preguntava quantes empreses europees tenen la capacitat de desenvolupar en un any tantes novetats i innovacions en el seu sector. Em preguntava quantes companyies estarien disposades a deixar una mica de banda del MADE IN CHINA per apostar de nou pel MADE IN EU.

S'ha de reconèixer que com a abanderats de l'economia capitalista, els EEUU acumulen molts fracassos (1929, 2008...), però és innegable la capacitat que tenen per aprendre d'ells i tornar-se aixecar. Aquí encara no sabem si hem tocat fons i allà ja tenen llesta la propera tongada de gadets llestos per dominar el món i transformar els nostres euros en dollars.

Bé, després d'aquestes reflexions de pacotilla anem al que importa... en què ens podrem gastar la paga doble del desembre (si la tenim)?

Google va presentar força novetats en moltes de les aplicacions que ja té en funcionament com Google Maps, introduint sèries de TV i revistes al servei de Google Play, presentant una nova versió de la xarxa social Google+ i sobretot ensenyat-nos com serà la propera versió dels sistema operatiu per dispositius mòbils Android 4.1 (Jelly Bean). Pero deixeu-me que em centri en els "aparells" que van donar a conèixer. Deixem el programari a banda i centrem-nos en els tres aparells que vam presentar: una confirmació, una reformulació i una revolució.

La confirmació: les tauletes han arribat per quedar-se i dominar el món, nexus 7


La reformulació: casa nostra passa a ser el principal centre d'oci, nexus Q


La revolució: la xarxa som nosaltres, Project Glass