divendres, 15 de març de 2013

divendres, 8 de març de 2013

Parlem dels NFC Smart Tags #MWC2013

Ja us vaig parlar fa un any sobre l'NFC al sortir del Mobile World Congress 2012. I uns dies després de sortir de l'edició de 2013 us en torno a parlar. Una sigla que començareu a veure cada vegada més associada als smartphones. El Near Field Communication és una sistema que permet de manera simple que dos "aparells", que estant propers l'un de l'altre, es puguin comunicar entre ells directament, sense necessitat de cap xarxa.

Una de les aplicacions de l'NFC que més present van estar al MWC2013 va ser la de pagament amb el mòbil. Incorpores una tarja de crèdit "virtual" que et facilita el teu banc al teu telefon i ja tens una pila d'establiments repartits per Barcelona amb TPV contacless de "La Caixa" que et permeten pagar l'esmorzar o unes sabates noves.

Però m'agradaria parlar-vos d'una altra funció de l'NFC molt més senzilla técnicament però molt més propera al nostre dia a dia, els Smart Tags. Un vídeo per il·lustrar-ho:


Efectivament, fer 3 o 4 coses simultànies amb el vostre smartphone senzillament apropant-lo a una etiqueta (tag) NFC... o a la nevera, o a la tele o al termòstat de la calefacció o al PC de l'oficina, per que no trigarem a veure Smart Tags als llocs més inversemblants.


Una explicació més extensa de com funcionen:


Per cert, jo ja he pagat el meu primer menú (10,50€) amb un Sony Xperia T al restaurant Cuina d'Amics del Poblenou.