dilluns, 24 de març de 2014

Les targetes i memòries del meu smarphone

Els smartphones funcionen generalment amb dues memòries i dues targetes (una de les quals és també una memòria):- Memòria interna: és el disc dur del vostre telèfon. És on s'instal·len la majoria d'aplicacions i on podeu emmagatzemar les fotos, vídeos i música. Bé expressada en giga-bytes (Gb) i en xifres múltiples de 2 (4Gb, 8Gb, 16Gb, 32Gb). També emmagatzema el sistema operatiu. És la memòria que queda plena quan instal·leu moltes aplicacions.

- Memòria RAM: és la memòria que el telèfon utilitza per funcionar. No la controla l'usuari, és un suport per al processador. Bé expressada també en gigabytes (Gb) però en valors més petits que la memòria interna (1Gb, 2Gb, 4Gb). Els aparells més potents porten memòries RAM més gran per poder funcionar amb fluïdesa. Cada vegada que el telèfon s'apaga aquesta memòria es borra.

Targeta SIM: és la targeta del vostre operador. Està protegida amb el PIN i porta una clau encriptada que us permet identificar-vos a la xarxa mòbil per poder trucar i connectar-vos a internet.

- Targeta SDmemòria externa: és una peça negra i petita que es pot posar i treure del vostre telèfon. Permet afegir capacitat d'emmagatzemament al vostre dispositiu.